Het lijkt een onwaarschijnlijke samenwerking, muziek legende Paul McCartney samen met de ontwikkelaar Bungie die bekend staat om het maken van de Halo games. Toch lijkt het zo te zijn. Een tijdje terug teasde McCartney al dat hij bezig was met een nieuw project waar hij muziek voor maakte in samenwerking met een ontwikkelaar. Toentertijd zei hij er niet bij welke ontwikkelaar dit was. Het blijkt nu dat het Bungie is.

Bungie werkt op het moment aan hun nieuwe IP ‘Destiny’ die Activision uit zal gaan brengen. In januari, toen McCartney voor het eerst meldde dat hij muziek componeerde voor een videogame, had hij al een opmerkelijke quote. Hij zei toen dat het waarschijnlijk de eerste keer zal zijn dat jongeren met zijn muziek in aanraking komen. Dit bevestigt dat hij dus meer doet dan alleen tips geven aan Bungie over de muziek, maar dus echt muziek schrijft voor de ontwikkelaar.

“Probably, in this way, for many young people this is the first time my music will be heard in a video game.”

Bungie heeft vier titels gepland staan voor in de Destiny serie waar de eerste in 2013 uit zal moeten komen. Of McCartney voor alle titels muziek gaat maken is nog niet duidelijk. Laten we hopen dat hij in ieder geval lang genoeg blijft leven om het einde van de serie mee te maken.