Eerder vandaag konden we jullie al de speciaal aan Gamescom gewijde FIFA 13 trailer al laten zien. Hierin kregen we enkele kleine glimpen van onder andere Ultimate Team en de engine van het nieuwe deel in de serie.

Zojuist heeft EA Sports nog heel wat meer informatie naar buiten gebracht over FIFA 13, we zullen ze even op een rijtje zetten voor jullie hieronder.

Ultimate Team

In FIFA 12 zijn er tot aan nu 92 biljoen coins verzameld door spelers, 30 miljoen trades gemaakt en 380 miljoen games gespeeld. Ultimate Team zal in FIFA 13 in een geheel nieuw jasje worden gestoken om zo de community nog beter te voorzien. Er zullen ook zeker enkele toevoegingen zijn, namelijk de welbekende ‘Seasons’ van de Head-to-Head games. Deze zullen vanaf FIFA 13 ook te spelen zijn op Ultimate Team.

Een ander nieuw aspect zijn de Team of the Week challenges, wekelijk zijn er nieuwe challenges om zo nieuwe spelers vrij te spelen voor je team. Ook zal er een catalogus verschijnen om items en spelers in te unlocken voor je team. Als kers op de taart zal er ook een speciale applicatie komen om te handelen vanaf je mobiele telefoon of tablet.

Head-to-Head

De populairste gamemode van FIFA 12 was ongetwijfeld Head-to-Head. In FIFA 12 zijn al ruim 1 biljoen HTH games gespeeld en dit was natuurlijk een goede reden voor EA Sports om ook deze gamemode aangenamer te maken. Zo zal je in FIFA 13 deze gamemode in co-op kunnen spelen, zijn er extra doelen te behalen voor een bronzen, zilveren of gouden trofee. Deze trofeeën zijn uiteindelijk terug te vinden in je prijzenkast.

Matchday

Voor de mensen die zich liever verdiepen in de carrière mode zit er ook een zeer leuke upgrade. Tijdens het spelen van een game, zullen de commentators geheel op de hoogte zijn van wat er op de andere speelvelden afspeelt en wat er in je huidige game op het spel staat. Verlies je met verlies je plekje voor de voorrondes Champions League? Of zal je met een winst uit de degradatiezone ontsnappen? Commentators hebben nu altijd wat origineels te vertellen en jij blijft op de hoogte.

Tevens zullen er dagelijks updates verschijnen, ook buiten de carrière om, waarin spelers worden geup- of gedowngrade naar de prestaties die ze in het echte veld op het veld hebben geleverd.

Als laatste is er ook een datum onthuld voor de FIFA 13 demo, dit zal namelijk zijn op 11 september. Nog eventjes wachten en dan kan FIFA 12 de kast weer in, tijd voor een nieuwe dorstlesser.