Wat een persconferentie heeft Sony juist gegeven daar in Keulen, ongelooflijk en dan doel ik met name op de PS Vita. Meteen werd de persconferentie afgetrapt met games als LittleBigPlanet, Call of Duty: Black Ops Declassified, Assassin’s Creed: Liberation en als klapper op de vuurpijl Killzone Mercenary. Vooral die laatste zag er echt behoorlijk indrukwekkend en bloedstollend uit, wat een game gaat dat worden, je kunt het nu al zien.

Als het nog niet genoeg was met al die game introduceerde Sony ook nog eens het Cross Buy principe, waar ik echt een enorme voorstander van ben. Wat alleen wel jammer was is dat we geen prijsverlaging krijgen te zien voor de PS Vita, dat had de persconferentie naar mijn idee pas echt compleet gemaakt. Het toont alleen ook wel weer aan dat Sony ballen heeft en erin gelooft dat de PS Vita het ook met deze prijs goed zal gaan doen.

Toen kwam er nog de geweldige aankondiging dat we PlayStation Mobile krijgen op de PS Vita, een geweldige nieuwe toevoeging. Het voelt misschien alleen een beetje als mosterd na de maaltijd, maar ik heb er vertrouwen in dat het grote dingen zal gaan doen voor de PS Vita. De games bibliotheek wordt met PlayStation gewoon zo enorm uitgebreid, daar gaat iedere PS Vita content mee zijn.

Met deze persconferentie heeft Sony overduidelijk laten zien dat ze echt met die PS Vita bezig zijn en dat ze enkel en alleen wat tijd nodig hebben om alles op orde te krijgen.  De PS Vita heeft misschien nog een karig gamesaanbod maar Sony werkt er hard aan om dit uit te gaan breiden en niet met kwantiteit, maar kwaliteit. Tuurlijk je kunt duizenden games op de iPad downloaden, maar welke games zijn nu eigenlijk echt de moeite waard?

Zelf ben ik echt enorm blij om te zien dat de PS Vita nog altijd leeft en om te zien dat titels als CoD, KZ en AC naar die handheld komen, dat maakt me spontaan blij. Ik ben dan ook vooral benieuwd wat jullie op het moment van de PS Vita vinden en of je de toekomst (nog) somber in ziet of ben je van mening dat de PS Vita gaat knallen? Laat het even weten in een reactie.