Bezoekers van de PS Vita hackerswebsite Wololo hebben op Gamescom een PS Vita Debug Unit gespot. Een Debug Unit is vooral geschikt voor ontwikkelaars, aangezien zij hiermee gedetailleerde logs kunnen verkrijgen over vastlopers en andere problemen die kunnen optreden bij hun game of app. Toch is het interessant om te zien welke features deze Debug Unit allemaal bevat, aangezien er een hoop opties bijzitten die ook wij wel op onze PS Vita willen hebben.

Het meest opvallende aan deze PS Vita is dat je de mogelijkheid hebt om tussen PlayStation Network-accounts te switchen. Via het Debug Settings-menu kun je namelijk meerdere accounts instellen. Bij de normale PS Vita-systemen dient het gehele systeem hersteld te worden wanneer je een ander account wilt gebruiken.

Ook interessant aan deze Debug Unit is de verloopdatum ervan. Sony levert deze Debug Units namelijk met een verificatiesleutel die iedere 90 dagen ververst dient te worden. Dit is waarschijnlijk gedaan om ervoor te zorgen dat hackers hun PS Vita niet kunnen ombouwen tot een Debug-systeem. Wordt er binnen 90 dagen geen nieuwe verificatiesleutel ingevoerd, dan zal het systeem niet meer kunnen opstarten.

In de bovenstaande video worden alle Debug-functies van de PS Vita uitgebreid besproken.