Sony zette vorige week in Duitsland voorafgaand aan de GamesCom een erg sterke persconferentie neer. De PlayStation Vita kreeg volop aandacht en ook de PlayStation 3 werd niet vergeten met een hele reeks aan nieuwe aankondigingen. Tussendoor werden er ook nog nieuwe features aangekondigd zoals de cross-platform gameplay van LittleBigPlanet en natuurlijk de cross-buy functie, waarbij je bij aanschaf van een PS3 game de Vita versie gratis krijgt.

Echter gingen er voorafgaand aan de GamesCom geruchten rond over de komst van een nog kleinere PlayStation 3. Echter kwam deze aankondiging niet tijdens deze persconferentie en naar aanleiding hiervan vroeg CVG waarom er geen aankondiging was. Hierop antwoordde Jim Ryan: ‘welke nieuwe PS3?’.

Hij vervolgde deze uitspraak met dat ze zoveel te vertellen hadden aangaande de nieuwe software dat dat het enige was waar ze het wilden overhebben. Hiermee ontkent Sony dus niet dat er een nieuw model in de maak/op komst is. Het is alleen nu een beetje de vraag wanneer Sony het model gaat aankondigen.

“Which new PS3? [laughs]”

“Well, we had so much to talk about on the software side, and that’s all we wanted to talk about.”