De laatste keer dat de PlayStation 3 een prijsverlaging kreeg is al enkele jaren terug en er bestond een kans dat Sony een nieuwe verlaging op de GamesCom zou aankondigen. We weten allemaal inmiddels dat dat niet is aangekondigd en Sony heeft hier een goede reden voor. De console is op haar hoogtepunt en daarom is een nieuwe prijsverlaging nu nog niet nodig. Shuhei Yoshida heeft dit namelijk aangegeven tijdens een interview met Eurogamer.

Met het hoogtepunt bedoelt Yoshida dat er op dit moment veel games zijn, de service is goed en het huidige prijspunt is prima. Kortom, het is het ideale moment voor de consument om de PlayStation 3 aan te schaffen en daarom zijn er op dit moment ook geen plannen voor een verlaging. Hoe zit het dan met het nieuwe PlayStation 3 model? Hierop reageerde Yoshida kort door aan te geven dat het een gerucht is.

“PS3 is I think in prime time,”[…]”It’s a great time for consumers to look at purchasing PS3 this year. There are a variety of games coming out and new and exciting games coming out next year.”

“At the same time the library of games we are able to offer at a very affordable price – we just announced the Essentials line in Europe. So, for the budget conscious consumer it’s a perfect new platform to join this Christmas.”

De Tokyo Game Show is de eerstvolgende grootse beurs en naar verwachting en op basis van geruchten zal Sony hier wel wat aankondigingen doen omtrent een nieuw PlayStation 3 model of prijsverlaging, maar goed dat is tot op heden nog even koffiedik kijken.