Er bestaan in de game-industrie veel uiteenlopende meningen aangaande het voortbestaan van de game op disc, aangezien digitale distributie enorm in opkomst is. De één verwacht dat fysieke games binnen enkele jaren weg zijn, de andere schat het verdwijnen op tien jaar in en weer en ander denkt dat de nieuwe generatie voor een hergeboorte gaat zorgen van de klassieke weg. Deze ‘andere’ is niemand minder dan EA’s Peter Moore en hij gaf dat aan in interview een met MCV.

Moore gelooft er in dat er op een gegeven moment een kantelpunt komt waarbij digitale distributie de overhand neemt, maar dat is nog geen reden voor fysieke games om te verdwijnen. Deze zullen blijven bestaan en met de komst van next-gen consoles zullen verpakte games, zoals hij het letterlijk stelt, een hergeboorte meemaken. Daarnaast blijft EA de gedachtegang in het hoofd houden dat lang niet iedereen even gemakkelijk een game van 20GB kan downloaden en daarom is de game op disc juist cruciaal.

“If you had asked me two years ago, I would not have known where free-to-play is going, and I wouldn’t known how powerful mobile devices would become. But we simply react to what consumers want and where they want to be – and we are everywhere. If consumers say in emerging markets that their broadband isn’t fast enough for a 20 gigabyte game, then fine – we’ll have it on disc for them.”

“Games are no different. And don’t forget that with a new generation of consoles coming up, packaged goods will get a rebirth.”