Volgende week is het precies 25 jaar geleden dat de Metal Gear franchise het leven in werd geblazen. Sindsdien hebben deze games een leidende rol gespeeld in het ontwikkelen van stealth gameplay in games. Daarnaast was Metal Gear Solid ook een van de eerste games die een diep, zwaar en Hollywood-achtig verhaal in een game verwerkte. Hideo Kojima, de geestelijk vader van Metal Gear, zal volgende week het jubileum uitgebreid gaan vieren.

Naast de cocktailparty die ongetwijfeld gaat plaats vinden zal Kojima verschillende aankondigingen gaan doen volgende week. Zo zullen we onder andere de gloednieuwe engine in actie gaan zien waar Kojima al lange tijd aan werkt. In de officiële Kojima Productions podcast is namelijk naar voren gekomen dat we te zien gaan krijgen “waar de Fox Engine echt toe in staat is”.

Naast de Fox Engine zal Kojima zelf zal ook een aankondiging gaan doen van wat in zijn visie een game is die mensen bij elkaar brengt. Misschien een nogal cryptische omschrijving, maar het is toch wat. De aankondiging van Kojima zou best wel eens in combinatie met de onthulling van de Fox Engine kunnen gaan gebeuren. Hoe dan ook, verwacht volgende week sowieso wat toffe nieuwtjes uit het Kojima kamp.

Het Metal Gear jubileum evenement zal op 30 augustus plaats vinden.