Gran Turismo 5 was een prima racegame, maar eerlijk is eerlijk, echter bijster veel vernieuwingen ten opzichte van eerdere delen kende de game niet. Momenteel is Polyphony Digital alweer druk doende met Gran Turismo 6 en deze game zal een nieuwe stap in de franchise zetten. De volgende stap is namelijk het verwerken van menselijk drama in de game, zo gaf Kazunori Yamauchi aan bij de Europese GT Academy finale.

De menselijke emoties die loskwamen bij het deelnemen aan de GT Academy finale afgelopen week en weekend op Silverstone te Engeland is precies de ervaring die Polyphony Digital in Gran Turismo 6 wil gaan verwerken. Erg ambitieus en het is een beetje de vraag hoe de ontwikkelaar dit wil realiseren, omdat Yamauchi er verder niet echt op in ging wat betreft details. Toch lijkt dit een mooi streven voor een nieuw deel en over enkele jaren zullen we zien of dat het gelukt is.

“The next step is exactly what you are experiencing here at GT Academy. Racing is a human drama and I would like to achieve that in the next game.”