Naast dat Kojima Productions een gloednieuwe Metal Gear Solid game heeft aangekondigd is er ook nog een Metal Gear Solid film aangekondigd op het 25 jarige jubileum evenement. De film is iets waar al jaren om gevraagd wordt, maar nu eindelijk is het zover en naast een aankondiging werden er ook wat achtergrond details gegeven.

De film zal worden geproduceerd door Columbia Pictures en Avi Arad (Marvel Studios) werkt mee aan de film. Avi Arad speelde een belangrijke rol bij alle Spider-Man films, alsook de recente X-Men en Iron Man films, dus hiermee heeft Konami een goede kracht in de arm genomen. Inhoudelijke details aangaande de film moeten we nog even afwachten, maar het valt te verwachten dat Kojima nauw bij de film betrokken zal zijn.

Arad heeft aangegeven dat de film dicht bij de kracht van de Metal Gear Solid franchise zal blijven, waardoor we ongetwijfeld een echt passende film in het Metal Gear Solid universum mogen verwachten. Wanneer de film zal gaan verschijnen is niet bekend.

Met dank aan: Mithrandir.