Remote play is een functie die al voordat de PlayStation Vita uitkwam, aangekondigd werd. Veel fans waren enorm enthousiast en besloten alleen al hierom een PS Vita aan te schaffen. Jammer is het dus wel dat, tot op vandaag, er geen games speelbaar waren via remote play. Maar één moet de eerste zijn, toch?

Pasgeleden kon je bij ons al lezen dat er een spoedige update op de planning stond om ICO speelbaar te maken via Remote Play, maar het gaat om meer updates. Sony heeft via het PlayStation Blog bekend gemaakt dat er een update beschikbaar is voor zowel de God of War HD Collection en de Team ICO HD Collection. Hiermee kun je de eerste twee God of War delen, ICO en Shadow of the Colossus in HD op je PlayStation Vita spelen.

Wanneer je de disc van één of beide collecties (wel één voor één) in de PlayStation 3 schuift zal er automatisch een update op het scherm verschijnen die deze functie mogelijk zal maken. Haal je Vita uit de kast, probeer het even uit en laat ons snel weten of je tevreden bent met het resultaat!