Prey 2 is niet geannuleerd, maar in ‘limbo’


Het is al maanden stil rondom Prey 2, de eerst zo veelbelovende game van Bethesda en Human Head Studios. Of Prey 2 ooit het levenslicht zal gaan zien is een beetje de vraag, want op dit moment is er nog steeds geen vooruitgang te melden. Human Head Studios is niet meer de verantwoordelijke ontwikkelaar voor Prey 2 en het is dus aan Bethesda, maar die hebben het project ogenschijnlijk in de koelkast gezet.

Dat Prey 2 niet is geannuleerd benadrukt Nathan Cheever van Human Head middels een tweet (hieronder) en hierbij geeft hij aan dat de game in ‘limbo’ is wat zoveel zegt als dat het op het randje van verdoemenis staat, maar dat er nog een kans op redding is. Naar aanleiding van deze tweet heeft Kotaku navraag gedaan bij Bethesda en als reactie kregen ze dat Bethesda niets nieuws te melden heeft over de status van Prey 2 op dit moment.

 

De geruchten omtrent E3-onthulling voor Prey 2 stapelen zich op
Gepubliceerd op 26 Mei, 2016 om 09:49
Volgens een nieuw gerucht gaat Bethesda Prey 2 op de E3 opnieuw onthullen
Gepubliceerd op 12 Mei, 2016 om 08:31
Human Head Studios is ondanks alles trots op Prey 2
Gepubliceerd op 4 Nov, 2014 om 10:42
Bethesda bevestigt dat Prey 2 is geannuleerd
Gepubliceerd op 31 Okt, 2014 om 11:36
 1.    450 XP
  Don Pulliany's avatar

  Laten we hopen dat hij snel komt, heb me met deel ook namelijk goed vermaakt!

 2. crew Redacteur -    1844 XP
  Faunus's avatar

  Volgens mij is er conflicht ontstaan tussen Human Head en Zenimax. Wellicht vorig jaar oktober al toen de Facebookpagina niet meer werd onderhouden door de studio.

  Vervolgens mocht de studio de game niet meer tonen op de GDC eerder dit jaar vanwege het gedoe. En het lijkt erop dat Zenimax toen de ontwikkelaar van de game heeft gehaald.

  Nu ligt het eigendom nog bij Zenimax/Bethesda alsook wat tot nu toe is geproduceerd. Alleen nu lijkt er niemand warmt voor te worden om de game af te maken.

  Lijkt er op dat de game nooit het daglicht gaat zien wat erg zonde is. Game zag er al mooi uit en de gameplay boeiend met FPS elementen en een coversysteem. Zonde…

 3.    918 XP
  Floepert's avatar

  Ben ik wel blij mee, lijkt me echt een vette game!

 4.    949 XP
  Patrick.G's avatar

  Moet Limbo referren naar Inception? In dat geval neem ik aan dat je het moet nemen dat het heel diep ergens vast zit en het een hele lange tijd gaat duren tot dat het er uit komt, tenzij er een kleine “push” wordt gegeven.

 5. Anoniem -   
  87.211.11.xxx's avatar

  Maak er een next gen game van!