Veel klachten over firmware update 4.30 voor de PS3

Afgelopen week is firmware update 4.30 live gegaan voor de PlayStation 3. Deze update zorgt er alleen niet alleen voor dat de PS Vita trophies op de PS3 te zien zijn. Ook verplaatste het de Trophy List naar het “PSN” lijstje in je XMB en voegde  de firmware een “gratis” versie van Singstar toe bij games.

Dat laatste wordt door veel gamers slecht ontvangen. Er hebben zicht al meer dan 835 geïrriteerde PlayStation 3 eigenaren gemeld op de PlayStation Blog website. Dit betreft allemaal Europese gamers, aangezien de Singstar app Amerika nog niet heeft bereikt. De irritatie komt door het Singstar icoontje dat zichtbaar is in het games lijstje van de XMB. Het icoontje is, als er geen blu-ray disk in de PS3 zit, prominent in beeld bij de games sectie en kan niet in een folder gestopt of verwijdert worden.

Je kan natuurlijk denken: ach, doe toch niet zo moeilijk, het is maar een icoontje, maar veel gamers schamen zich voor het spel. Dat lijkt misschien raar, maar mensen gaan toch echt raar opkijken als jij als hardcore gamer opeens Singstar prominent in je lijst hebt staan. Voor PS3-eigenaren met een hekel aan Singstar is het ook balen, want die kijken nu elke keer tegen het icoontje aan wanneer ze willen gamen.

Als antwoord op de vele klachten, heeft Fred Dutton, de Europese PlayStation Blog manager, gemeld dat het wordt genoteerd en er gekeken wordt naar een oplossing. De meest logische stap zal zijn om het naar het muziek gedeelte te verplaatsen. Het is dan wel een game, maar staat het zeker niet misplaatst naast het Music Unlimited icoontje. Op deze manier blijft het makkelijk beschikbaar en krijgen gamers geen rare blikken meer als ze een spelletje willen spelen.

Echt erg vind ik het zelf niet, maar ik begrijp de klachten wel. Wat vinden jullie, is het maar gezeur, ben je het er eigenlijk wel mee eens, of vind je de verplaatsing van de trophy’s erger?

Boxshot SingStar Vol. 2

SingStar Vol. 2

Releasedatum:
20-06-2008
Genre:
Muziek
Uitgever:
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar:
Review: Singstar Vol. 2
Gepubliceerd op 21 apr, 2009 om 01:40
  1.    48 XP
    .:Real Tom:.'s avatar

    Hij staat er ook met schijf!!

  2. Anoniem -   
    81.164.165..xxx's avatar

    In de muziek afdeling vind ik het wel beter staan maar ik vind dat niet zo erg. Je hoeft je daarvoor niet te schamen of te ergeren. Altijd een leuke party game, dat wel.

  3. Anoniem -   
    raaraa's avatar

    Wel heel vreemd dat men zich hier aan kan irriteren. Ik ben hardcore fps fan,maar zolang myn ps3 software het niet begeeft of mn ps3 gaat er langzamer van worden kan t my niet zoveel schelen..

  4. Anoniem -   
    Vincent1981's avatar

    Wat een geneuzel zeg over zo iets kleins, waar kan de mens zich tegenwoordig druk over maken zeg.

  5.    468 XP
    xDELTAx's avatar

    Kvind het vaag. Waarom staat Singstar er in de eerste plaats op…

  6.    1402 XP
    Selec1's avatar

    Kan me mateloos irriteren dat Sony het XMB misbruikt voor reclame doeleinden. Ik hou van een schoon en simpel XMB en niet vol gedouwd met PSN koppelingen op 5 verschillende plekken, of naar applicaties die toch niet gebruik…

    Heel irritant!

  7.    787 XP
    I_Eat_Noobsz's avatar

    @Selec1: Dit dus

  8. Anoniem -   
    85.158.138.xxx's avatar

    Geen klachten mee eigenlijk. Maar kan me voorstellen dat mensen het irritant vinden wanneer ze met een game bezig zijn en ff snel de trophies voor die bepaalde game willen bekijken dat deze dan eerst moet syncen. Er is wel een snellere oplossing door in offline modes te gaan, maar dat gaat weer niet werken met online spellen die ook online trophies hebben.

    Singstar vind ik persoonlijk ook niet zo’n probleem. Heb de game best veel gespeeld thuis met familie, maar waarom ze het als vast icoontje neer hebben gezet is voor mij ook een vraag? Omdat het nu gedeeltelijk gratis is?

  9.    209 XP
    J-055's avatar

    Snel weghalen die (ongevraagde) zooi.

  10. Anoniem -   
    insanespartan's avatar

    Echt misselijk dat icoontje van fagstar. En ik heb ook het idee na de update dat ps store echt traag is geworden pfff. Wordt echt moe van sony zn geklunts. Wrm ontlsaan ze die paupers niet daar. Elke keer op keer als ze iets doen stromen de klachten binnen. Snappen ze onderhand wel denk je dan. Niet dus! Erg jammer.( dit is puur mijn mening btw )

  11.    1488 XP
    lilrobbie22's avatar

    Niet echt problemen mee, heb het wel weer liefst dat ie weg is. Mn broertje dacht echt van wtf wrm heb je singstar 😛

  12.    1511 XP
    Mithrandir's avatar

    Voor wie dit iets kleins vindt: start je PS3 eens op zonder disc. Niet alleen is dan Singstar het eerste icoontje dat je ziet, maar ook je theme wordt geblokkeerd door een screen-wide Singstar wallpaper.
    Sorry, maar dat kan echt niet de bedoeling geweest zijn van Sony. Ik neem toch aan dat ze ook in de toekomst nog dynamische thema’s willen verkopen?

  13. Anoniem -   
    84.106.107..xxx's avatar

    Best wel slecht eigenlijk. Irriteert mij ook mateloos want ik heb niks met casual troep.

  14.    131 XP
    lordsem's avatar

    Ik denk dat het al meer gaat dat sony steeds meer zooi in je ps3 stopt zonder enkele manier van kijken of een gamer het echt wilt…

  15. Anoniem -   
    83.84.234..xxx's avatar

    heb deze update nog niet geinstalleerd. Hoef momenteel toch niet online en vind het veel te leuk om straks van de cfw te gaan genieten

  16.    187 XP
    donselaar's avatar

    kan me nog wel herinneren toen de health warning werd toegevoegd bij het opstarten…. god wat een klachten regen daardoor ontstond… vind het tbh wel beter dat je nu trophies kan synchen tijdens gamen… en het is idd jammer dat je singstar niet kan verplaatsen / deleten ik hoef het niet maar ik loop er ook iet over te bitchen

  17. crew Redacteur -    2219 XP
    Sensu's avatar

    Er wordt keiveel over gezeurd, maar ik vind het persoonlijk niet storend.

  18. Anoniem -   
    Naam…'s avatar

    Sommige mensen denken dat Sony liefdadigheid is. Wordt toch volwassen. Ten eerste door klachten in correcte en formeel taalgebruik te sturen naar Sony en fora respectvol te benaderen. Begrijp dat Sony geld wil verdienen, met dat geld gaan ze deels investeren in onder andere ps4. Als je niks over economische aspecten van een organisatie kent of van marketingstrategieën dan gelieve zelf achter de redenen van deze firmware update te zoeken.

  19. Anoniem -   
    82.170.155..xxx's avatar

    Als ik singstar op m,n ps3 wil dan doe ik dat wel maar dat hoef ik niet en nu ongevraagd krijg ik het toch irriteer me daar dan ook erg aan ja voorall omdat het niet weg kan ben ps + lid en ik hoef geen recalme !!!!!!!!! Weghalen !!!!!!! Please

  20.    351 XP
    Valentino1994's avatar

    Het begint me wel een beetje te irriteren ja…
    Eerst stoorde het me niet echt maar ik zie t echt IE-DE-RE KEER… :/
    Dat ze de trophies hebben verplaatst snap ik ook niet helemaal…
    Nee deze update vind ik geen verbetering…
    De store vind ik ook nogsteeds gaar, de laatste tijd geen goede dingen op PSN 🙁

  21. Anoniem -   
    Naam…'s avatar

    Ik vind het heerlijk… Intens geniet ik van het feit dat kleine kinderen zoals jullie je kunnen ergeren aan iets wat je er gratis bijkrijgt, puur en alleen omdat je, of;

    1* EEN, ja serieus EEN keer op pijltje beneden moet drukken…

    2* je imago als *hardcore gamer* eraan gaat. Terwijl je alleen pannenkoeken naast je hebt zitten die exact hetzelfde systeem hebben en dus allang afweten van die kleine, niets voorstellende, update aan je stoere * hardcore gamings* menutje

    Get a fckng life

    P.s. Dit is ook gewoon een mening
    (Moet eronder staan toch??!!)

  22. Anoniem -   
    SonMarco's avatar

    Bah… Wat kunnen mensen zich toch aanstellen! Ga gamen en niet lopen zeiken, want om dan maar gelijk te zeggen dat het jullie stoort en hoe *** SingStar wel niet is. Allemaal gasten die No Life hebben, want een sociaal mens boeit het niet eens. SingStar is een leuk familie/vrienden game en zo af en toe best heel grappig. Voo

  23.    363 XP
    WushuDanny's avatar

    Wat ik irritanter vindt is dat ik nu twee maal singstar in mijn trophy lijst heb staan.
    Betekend dit dat ik de oude trophies niet meer kan halen en alleen de nieuwe of krijg ik nu dubbele trophies?

  24. Anoniem -   
    109.129.29.xxx's avatar

    ik vind het ergste dat ons gamers niets gevraagd is
    wie gamed er zij of wij ?
    zo wie zo zijn er des tijd al twee overbodige iconen bijgekomen
    1 x extra psn store en wat is nieuw
    ik heb niks tegen sing star maar ik ben een man van 32 die gewoon niet graag zingt en het ook nooit zal doen .
    zou jij of iemand anders het leuk vinden moest ik op u eigendom eens een lelijk icoon kommen schilderen op u gevel ?
    men zou beter een free app in de store zetten en daar voor reclame maken in de store en wie dat dan wil kan de app downloaden en wie het echt niet wil veranderd er niks !
    ben ik blij dat op vita ge zelf u icoons kunt plaatsen ( iritantste gewoon vanonder )

  25. Anoniem -   
    109.129.29.xxx's avatar

    @donselaar:
    bij mijn weten kan dat al zeer lang dat je trophies kan scincen tijdens het gamen .

    wat andere berichten zijn
    ja sony wilt geld verdienen
    maar kiest een zeer slecht moment uit ! straks moeten hun hardcore gamers de volgende console koppen , veel van die gaan wel 2 keer na denken als sony veel doet wat ze niet gevraagd hebben

    1 -ps2 compatibiliteit eruit gekiept
    2 -2 applicaties eruit = life en other os
    3 -2 en nu ook een 3 de ongewilde symbool
    4 -die waarschuwing moet gewoon van Europa en daar moeten gamers niet tegen sony gaan memmen ( pers vind ik dat goed )
    5 -aanpak kwa ps3 hack
    6 – communicatie dat veel de wensen overlaat
    7 – Europese tak die beter samen moet werken om zo sneller zakken af te kunnen handelen ( games -patchen -wetten -store updaten -minder tijd tussen continenten enz….)

    dus nog wat werk voor sony + niet teveel fouten meer gepermitteerd bij ps4 lounch ( zeker de prijs en compatibiliteit met ps3 games gaan belangrijk zijn + games natuurlijk ).

  26.    2192 XP
    PBJ85's avatar

    Singstar is muziek! Punt! Trophies horen onder games te staan! Punt!

  27.    949 XP
    Timutz's avatar

    Ik irriteer me niet echt aan het singstar gebeuren. Enigste waar ik me wel aan irriteer is de super lange synch. Van de trophys opeens en ik vind het wel zwaar irritant dat als je ff snel de trophys van een game wilt checken tijdens t gamen dat hij gaat synchen.

  28.    3087 XP
    Patr!ck's avatar

    apart

  29.    786 XP
    jonas46's avatar

    niet dat ik er zo erg mee inzit. maar het eerste wat ik wou doen toen ik het zag was verwijderen, dit vond ik dan ook klote dat het niet mogelijk was.

  30.    232 XP
    WarJunkie's avatar

    nou nou ?
    waar mensen zich druk om maken ?
    een icoontje ?

  31.    1769 XP
    yannickvanloon's avatar

    Ik vind het juist een hele leuke extra, van mij mag die gewoon op zijn plaats blijven.

  32. Anoniem -   
    80.57.41.xxx's avatar

    Ik ben zelf ook een hardcore gamer en het singstar icoontje is heel irrietand ze moeten het in de ps store zetten

  33.    19 XP
    Sparxy's avatar

    Ik vind het wel leuk, levert weer een hele zooi nieuwe trophies op! Maare om nog even terug te komen op de plek van Singstar, het is een game dus hoort bij de games … Ik zou het zelf trouwens beter vinden als ze de optie toevoegen om zelf mappen te maken en daarin je icoontjes te plaatsen. Ik heb zoveel games erop staan en die nu maar gesorteerd op wat ik als laatste heb gespeeld 😐

  34. Anoniem -   
    Naam…'s avatar

    Mijn vriendin heeft het uitgemaakt nadat ze dat singstar icoontje zag. Ik heb daarna direct het singstar icoontje afgeplakt met een sticker en heb er nu dus geen last meer van, ook niet van mijn vriendin.

  35.    2192 XP
    PBJ85's avatar

    @Sparxy: je trophy aantal is niet hoger geworden je kan alleen je vita trophies bekijken op je ps3!

  36. Anoniem -   
    Naam…'s avatar

    Een echte hardcore gamer gamed vrijwel nooit maar spendeert het grootste deel van de tijd met zeiken, trollen en bashen met de nodige taal en spelfouten op zoveel mogelijk gamingwebsites en die gamingwebsites bieden met allerlei nutteloze negatief geladen berichtjes telkens voldoende gelegenheid om ook daadwerkelijk te zeiken over van alles en nog wat.

  37. Anoniem -   
    94.225.63..xxx's avatar

    Er wordt al van het begin af aan met het psn geklooid. Sony luisterd niet naar zijn gamers en doet maar wat. Waar ik mij ook enorm aan erger is dat je bij elke game die move ondersteund, die ruk instructiefoto’s moet doorlopen. Absurd.

  38. Anoniem -   
    Naamloze's avatar

    Ik wordt niet snel geirriteerd en heb ook niks tegen homos maar wel tegen Reinoud Oerlemans met zijn Idols en dansen op het ijs shit. Daarom kijk ik geen tv meer en vind ik het verschrikkelijk om deze zooi nu iedere dag op mijn PS3 te zien.

  39.    41 XP
    El Pistolero's avatar

    Gaat inderdaad nergens over. Kijk als je PS3 er raar van ging doen snapte ik het wel…maar mensen doen nu zelf raar om een icoontje. Zitten mensen dan 24/7 naar hun XMB menu te kijken? Denkt toch van niet. 😛

  40.    118 XP
    Razgriz18's avatar

    @Selec1:
    eindelijk iemand die het snapt! Reclame pleuren ze maar op de Store of hun site, niet op mijn XMB!!

  41.    501 XP
    Straatveger's avatar

    Dat ze het trophy lijstje ergens anders neerzetten is nog tot daar aan toe. Maar nu moet je elke keer je behaalde trophys uploaden eer je kunt nakijken welke je nog moet. Eerder was het zo dat je naar je trophy`s lijst ging, en meteen te zien kreeg wat je nog gemist had. Nu duurt het een heel stuk langer. Eerst moet er worden geüpload, dan moet de hele lijst ingeladen worden. Daarna moet je weer een stap terug en als je niet snel genoeg bent, moet weer je hele games lijst ingeladen worden. Allemaal erg onnodig. Ik bepaal zelf wel wanneer ik dat wil doen. En nee, ook ik heb totaal niets met singstar en de oplossing is dan ook sony, om gebruikers niet op te dringen met ongewenste software. Die PS3 is nog altijd van de gebruikers. Ze hadden best ff een hokje in de firmware kunnen toevoegen waarin men vraagt of je singstar wel wilt. Wat als dit vaker gebeurt? zit straks je hdd vol met software waar je niet om gevraagd heb, en die je niet eens kunt verwijderen !

  42.    4534 XP
    ps3dennis's avatar

    Er staan wel meer iconen op het scherm bv: dat van Home, en ja inderdaad het is weer een stom icoon dat we niet gaan gebruiken “tenminste ik niet”. Ik was ook even naar mijn trophys aan het zoeken.

  43.    4534 XP
    ps3dennis's avatar

    @Straatveger: Dat van je trophy list kan je aan en uit zetten, dus je hoeft niet te wachten.

  44.    7261 XP
    Flaming_Kaiser's avatar

    @109.129.29.xxx:

    1 -ps2 compatibiliteit eruit gekiept
    Ik speel alleen PS2 games als ze een HD update hebben gehad.
    2 -2 applicaties eruit = life en other os
    Allebei dingen die ik niet mis of 95% van de mensen
    3 -2 en nu ook een 3 de ongewilde symbool
    Kan inderdaad op een andere plek maar als het niet gebeurt wat maakt het uit.
    4 -die waarschuwing moet gewoon van Europa en daar moeten gamers niet tegen sony gaan memmen ( pers vind ik dat goed )
    Kan ik niks tegen inbrengen.
    5 -aanpak kwa ps3 hack
    Ze hadden het sneller moeten melden en de belangrijke gegevens moeten versleutelen. Maar laten we eerlijk zijn tegen dit soort groepen moet zelfs de FBI het afleggen.
    6 – communicatie dat veel de wensen overlaat
    Daar mag zeker aan gewerkt worden. Alleen met de helpdesk daar heb ik nooit problemen gehad alles perfect afgehandeld. Van mijn kapotte PS3 tot een online code die niet werkte.
    7 – Europese tak die beter samen moet werken om zo sneller zakken af te kunnen handelen ( games -patchen -wetten -store updaten -minder tijd tussen continenten enz….)
    De wet kan sony niet veranderen dat is meer iets wat door Europa verbeterd moet worden. De term een Europa is gewoon nog onzin.

    Maar wat een gezeik over een icoontje…… Kansloos
    Echt voel je je minder gamer als er een singstar icoontje staat 🙁
    Dan moet je toch eens afvragen of je wel een echte gamer bent.
    Kijk de trophies verplaatsing terug naar games dat is inderdaad wel waar het werkt wat handiger. Maar ik ik lig er niet wakker van.

  45. Anoniem -   
    94.215.152..xxx's avatar

    verrektes irritant die update echt heb gewoon eens ff voor de gein naar die singstar gegeken maar je heb een paar demo songs en de reden moet je kopen. en ik hoop dat ze um snel gaan verwijderen.

    en nog iets ik heb voor een maatje van de firmware van de amerikaanse blog gedownload en op usb gezet en hij heeft geen irritant singstar icoontje of terwijl de game niet.

  46. Anoniem -   
    74.112.206.xxx's avatar

    Wees alsjeblieft niet zo serieus in je game leven.. “Het staat niet cool als ik samen met iemand wil gamen”. Ik vind het juist lachen om een potje te zingen! Ze mogen er van mij nog online functies bij doen ook om samen met een maat te zingen. Nu kunnen jullie ook eindelijk Baby van Justin Bieber meezingen, wannabe’s.

  47.    20 XP
    Fllynx's avatar

    Is wel wat overdreven om zo te reageren, maak een optie aan waarmee je kan aangeven of je Singstar wil houden of wil dumpen.

  48.    2052 XP
    da_teamkilla's avatar

    Jah ik vind dat icoontje irritant, nee niet genoeg om erover te gaan zeiken.

  49.    58 XP
    SunKillMoon's avatar

    Het is zwaar irritant. Ik wil helemaal geen SingStar.

  50. Anoniem -   
    109.129.69..xxx's avatar

    @Naam…:
    neen een hardcore gamer spendeert bijna al zijn vrije tijd aan games
    wij hebben juist het meeste last van dit ongewenst icoon
    +- 5/6 uur per dag( in de dag ) wanneer ik snach´s werk
    verlof + – 10/13 uur zelf soms 24:00 met een kleine breek x 2 om te gaan eten = +- 30 min in totaal en +-3 x 3 min om bezoek aan wc te brengen . ieder deelt zijn leven anders in.
    en ja ik ga veel op xmb om berichten te lezen of om muziek te beluisteren of om een andere game op te zetten +- 15 keer + alle berichten op een dag en dan al zie ge dat niet bij berichten doet er mij dat wel aan denken wat een icoon er wat verder staat .
    ik heb hem nu op auto start staan , moet ik niet opstarten in die verprutste xmb
    +
    wij zijn de test fase en usa volgt later ( betwijfel of dat nu wel verplicht zal kommen daar )
    op het moment dat ik op forums schrijf zit ik nog met een 2 de scherm om game zaken te doen 😉

  51.    501 XP
    Straatveger's avatar

    @ps3dennis: Hey bedankt voor de tip, werkt weer zoals ik het gewend ben .

  52. Anoniem -   
    178.85.25.xxx's avatar

    Echt erg vind ik t ook niet, maar kan me zeker wel voorstellen dat de Hardcore gamers hun XMB netjes willen houden en geen overbodige app te zien willen krijgen die hun dan ook nog irriteert. vind overigens wel dat ze dit bij de muziek afdeling hadden MOETEN zetten want daar hoort het ook thuis ondanks dat het een game is! onder Music Unlimited is nog genoeg ruimte 😉

  53. Anoniem -   
    195.241.142.xxx's avatar

    Op zich is er niks mis met gratis games en hun plaats op de xmb. Maar op de manier hoe het met Singstar gaat is imo gewoon achterlijk. Had Sony gelijk de optie verwijder of hide toegevoegd dan was de lijst met klagers korter geweest.

    Sony heeft Singstar alleen maar toegevoegd om dat het f2p is. En dat wil men er even doorheen drukken. Tel daar bij op dat de updates van EU store ook brak is.Dan kan je op je vingers natellen dat een toevoeging van casual games niet goed valt.

    Het icoontje blijft prominent boven aan staan. En ik heb er niet om gevraagd.Hoe goed de bedoeling ook is. Sony moet je de keus geven of je het wil ja of te nee.

  54. Anoniem -   
    84.198.29..xxx's avatar

    Na update 4.30 doet me ps3 het niet meer, start wel op maar geen beeld meer,,blijft blauw ,,,wie ook deze problemen ?

  55. Anoniem -   
    77.169.89.xxx's avatar

    Iedereen zeurt over een ICOONTJE! Ik weet niet of ik behoor bij de ‘hardcore gamers’ (Ik speel meestal WWE), maar ik heb er gewoon schijt aan dat er Singstar op XMB is (Ik heb er gewoon niks mee, geen gezeik), alweer, het is maar een icoontje, geen spel dat je moet spelen van SCEE ofzo.

  56. Anoniem -   
    86.92.139..xxx's avatar

    die van mij doet heel langzaam en kan sommigge games niet meer online doen bijv black ops

  57. Anoniem -   
    86.92.139..xxx's avatar

    ik krijg als ik online wil gaan met black ops dan staat er dat de server tijdelijk niet beschikbaar is maar dat nu al een week er staat een site onder opgezocht staat er nie plzzz iemand die het weet reageer

  58. Anoniem -   
    84.29.223..xxx's avatar

    Ik wil het gewoon niet hebben ook niet verplaatst. Zet het anders gratis in de store maar ga het niet zomaar ergens wegzetten. Een applicatie op je desk/laptop vraagt ook of je icoontjes wil of niet. Eigen keus laten. Dus verwijderbaar van je systeem maken en maak er maar reclame voor via de store.

    Grts Big-R