Colofon

Hoofdredactie

Roy Wijkstra | Twitter @RoyWijkstra

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4d22439cc5066.jpgOp 14 april 2008 richtte Roy Wijkstra de website PS3-Sense op. Tijdens de opening van PS3-Sense werd de website al snel een plek waar mensen met een bovenmatige interesse voor de PlayStation 3 met elkaar konden communiceren. De website bestond toen enkel uit een forum waarin af en toe wat artikelen werden geplaatst door een kleine redactie. Al snel groeide PS3-Sense uit tot een blog die in 2009 werd onthuld, dit was ongeveer een jaar nadat PS3-Sense bestond. In 2010 werd besloten om PS3-Sense te gaan uitbreiden en om te dopen tot PSX-Sense; een PlayStation Community. Dit zorgde ervoor dat naast de PlayStation 3 ook de PSP en nieuwe PS Vita een belangrijke rol spelen op de website.

Lennard Verhage | Twitter @GPLennard

Lennard VerhageLennard Verhage richtte in 2008 PSFocus op als doorstart van PS3Focus en heeft zich altijd gericht op PR. Sinds de fusie met PSX-Sense is dat zijn hoofdtaak. Daarnaast weet hij zich ook bezig te houden met het dagelijkse nieuws, impressies, recensies, video-items en hij reist ook de gehele wereld over. Van de GamesCom in Keulen tot de E3 in Los Angeles met maar één doel: de bezoekers het laatste nieuws brengen!

Techniek

Donny Sarton | Twitter @Dexter145

Forumbeheerder Donny Sarton werd al snel na de start van PS3-Sense aangenomen als moderator. Al snel pakte Donny allerlei verschillende klusjes op die uiteenliepen van klein designwerk tot aan het maken van zeer uitgebreide en complexe scripts. Het forum is Donny's domein, alles wat op het forum gebeurt gaat dan ook nooit ongemerkt voorbij aan Donny.

Eindredactie

Matthias Spapen | Twitter @Wallsight

Matthias SpapenMatthias studeert al enkele jaren Nederlandse taal en letterkunde op de Universiteit in Antwerpen. De Nederlandse taal is dan ook zijn passie, dat naast het gamen en dat is in de gamejournalistiek prima te combineren. Matthias is dan ook één van de eindredacteuren op PSX-Sense die elk foutje die de rest van de redactie maakt uit de teksten haalt, zodat het in perfecte staat en leesbaarheid online verschijnt.

Ondersteunend redactioneel medewerker

Amrish Gayadien | Twitter @Amrish_G

Amrish verzorgteen hele hoop taken voor voor Rootbeat, naast PSX-Sense doet hij namelijk ook nog AppleSpot. Hier is hij redacteur en verzorgt die de contacten met de buitenwereld. Voor PSX-Sense onderhoud hij vooral de site wanneer het team op trip is.

Redactie

Kim Habraken | Twitter @Sensu1990

Kim HabrakenEnergieke Kim is een harde werker die graag wat doet, daarnaast is ze ook nog eens enorm gezellige meid. Door jarenlange werkervaring in de retail en haar ontoereikende passie heeft ze zich weten te positioneren als een immer gemotiveerde schrijfster. Tevens is ze de enige vrouw binnen de redactie, wat voor een frisse afwisseling zorgt.

Roel Wijts | Twitter @GPRoel

Roel WijtsRoel is fanatiek in diverse opzichten. Zo schrijft hij hard mee aan content vanaf de E3 en GamesCom, maar daarnaast is hij ook een vast gezicht in de vele video’s die worden geproduceerd aan de hand van uiteenliggende redenen. Daarnaast is hij inspiratievol en komt hij elke week met nieuwe concepten aan dat het aanbod aan content alleen nog maar moet verbreden.

Julian Felix | Twitter @lester1993

Julian FelixActief als cameraman bij TV Valkenburg en pretty boy bij PSX-Sense. Julian is een medewerker bij PSX-Sense die er eigenlijk al vanaf het begin bij zit, eind april 2008 begon hij bij PS3-Sense en sindsdien nooit meer weggegaan. En dat is maar goed ook, want Julian heeft altijd wel even tijd om wat te schrijven voor PSX-Sense.

Wouter Verhofstad

Wouter VerhofstadWouter was begonnen als gewone regelmatige bezoeker van het toenmalige PS3-sense, en startte daar de populaire wekelijkse Gran Turismo 5 challenge. Doordat hij vaak te vinden was op frontpage en forum werd hij gevraagd als redacteur en nam deze aanbieding met open armen aan.

Tarek Hamed | Twitter @Tarek

Tarek Tarek is een gamer in hart en nieren die al een decennium vervent het laatste nieuws volgt. Bij PSX-Sense is hij een redactionele kracht die zich bezighoudt met het nieuws en andere redactionele artikelen. Daarnaast is hij tevens een cameraman en filmt hij onder andere op grote beurzen hetgeen de redactie van PSX-Sense zoal meemaakt en ze bespreken tevens is hij verantwoordelijk voor fotoreportages die je hier op PSX-Sense terug kunt vinden.

Lars Meijer | Twitter @MrLurz

Lars MeijerLars werkt al een hele tijd voor PSX-Sense en heeft zich in die periode ontpopt tot een haast onmisbare kracht. Deze redacteur weet als casual gamer maar al te goed waarover hij spreekt en is bovendien in zowat alle genres thuis. Als volleerd flapuit weet je altijd wat je aan Lars hebt. Naast gamen kijkt hij ook series, luistert hij naar hardstyle en studeert hij Communicatie & Multimedia Design op het HBO. Geen weekend gaat voorbij zonder pilsje en bijgevolg mag je tevreden zijn als je hem op zaterdag of zondag ergens nuchter aantreft.

Marck Schoenmaker | Twitter @GPMarck

Marck SchoenmakerMarck is van jongs af aan ontzettend geïnteresseerd in de game industrie, fervent fan van wat alles dat Kojima produceert en daarnaast een nieuwsredacteur die tevens op beurzen, zoals de GamesCom, actief is als fotograaf. Door zijn hoogwaardige camera apparatuur maakt hij ongekend mooie foto’s.

Jaïr Cijntje

Jair CijntjeJaïr Cijntje is een toffe en geduldige kerel met een zwak voor dieren en een onstilbare passie voor muziek en schrijven. Een goeie serie, anime of boek valt ook altijd wel in de smaak. Je roots verloochenen is uit den boze en bijgevolg is Jaïr altijd wel te vinden voor een duik in het water van Curaçao. Als gamer reikt zijn blik een stuk verder dan enkel de consoles en handhelds van Sony, maar voorlopig kennen we hem vooral als een bijzonder talentvol schrijver met een uiterst scherpe blik op de game industrie. Met zijn creatieve ziel bouwt hij tevens mee aan de toekomst van PSX-Sense; zo is hij onder andere de geestelijke vader van het fel gesmaakte Nostalgie Kwartier.

Danny Ekkels |

Danny Al jaren is Danny een beta tester voor onder andere de games van EA en hij weet dus als geen ander hoe games in elkaar steken. Via deze weg heeft hij zijn liefde voor PC en consolegames ontwikkeld en daarmee heeft hij zich langzaam in het wereldje van redactiewerk gestort. Als redacteur is Danny een enthousiaste schrijver die zich altijd op het laatste nieuws stort om de bezoeker hiervan te voorzien.

Moderators

Thijs Hulscher | Twitter @ThijsWTF

Axel de CaignyDe veteraan onder de PSX-Sense moderatoren, Thijs Hulscher. Hij kent het forum van binnen en buiten en staat bekend om zijn uitgesproken mening en professionaliteit. Een absoluut onmisbare medewerker die veel betekent voor het PSX-Sense forum.

Video

Stacey van Noort | Twitter @Steescake

Stacey van NoortAls afgestudeerd cameravrouw heeft ze alle kneepjes van het vak onder de knie. Stacey is vooral achter de schermen bezig met camerawerk evenals het monteren van diverse video’s die jij hier op PSX-Sense bekijkt. Na meerdere erg mooie video’s te hebben afgeleverd begin 2013 als onderdeel van haar eindopdrachten van haar opleiding is ze blijven hangen om nog veel meer videoproducties te realiseren. Haar interesse beperkt zich niet alleen tot de video’s, want ze speelt ook fanatiek games. Zo is ze een groot liefhebber van de The Elder Scrolls franchise en daarnaast speelt ze ook erg graag The Sims. Bovendien heeft ze een gezonde interesse in de volgende generatie consoles met een PlayStation 4 al in de pre-order.

Henrian Verhage | Twitter @HenrianVerhage

Henrian VerhageMet een grote technische kennis van PC’s en software is Henrian iemand die zich vooral op de achtergrond bevind. Desondanks is hij cruciaal vanwege het feit dat hij een groot deel van de videomontages voor zijn rekening neemt. Daarnaast is hij regelmatig op evenementen te vinden, maar dan wel achter de camera.

Won Sluis | Twitter @sneakybros

Won SluisWon is een expert als het gaat om digitale bewerking. Photoshop is dan ook het programma waarmee hij veel werkt en de mooiste creaties mee weet te maken. Won is daarnaast ook actief als cameraman en geregeld is hij ook voor de camera te zien als één van de hosts van ons videoteam. Dat alles vanwege zijn duidelijke, doch korte, maar interessante mening over alles wat hij ziet en meemaakt in de industrie.

Robin Fransz | Twitter @GPRobin

Robin FranszMet een liefde voor filmen, monteren en alles wat er rondom mee te maken heeft richt Robin zich deels op de videoproducties van PSX-Sense. Tevens is hij een fervent gamer die games in de meest uiteenlopende genres speelt en hij recenseert dan ook graag diverse games. Uiteraard heeft hij ook een scherpe opinie op de games en industrie en schuwt het niet om dat te delen.