De app Action Movie FX is een redelijk bekende iOS-app. Met deze gratis app voor de iPhone en iPad is het mogelijk om aan een videofragment een erg realistische video-effect toe te voegen. De app werkt heel eenvoudig: je filmt een fragment en bepaalt vervolgens welk effect je op een plek in de video wilt plaatsen.

Action Movie FX gaat na het filmen jouw video processen wat eventjes duurt. De app bevat standaard maar een paar effecten, zoals een explosie en helikopter aanval. Veel andere video-effecten kun je aanschaffen middels een in-app aankoop die €0,89 per stuk kost.

Ontwikkelaar Bad Robot Interactive van de app heeft onlangs een update vrijgegeven voor de app die heel wat gratis video-effecten brengt. De video-effecten staan allemaal in het teken van de nieuwe Call of Duty: Black Ops 2 die over iets meer dan een week zal lanceren.

Je krijgt maar vier effecten waarvan je er een paar vrij moet spelen door een bepaalde handeling met de app uit te voeren. Zo moet je bijvoorbeeld een video bekijken en een videofragment delen via Twitter of Facebook.

Hieronder hebben we een video voor je waarin iJustine uitlegt hoe de app werkt.

Klik hier om de app te downloaden

http://youtu.be/xS7oyOi6EDo?hd=1