Review: Wicked Monsters Blast! HD – Ontwikkelaars proberen steeds meer om jongere kinderen bij het gamen te betrekken. Voor Nintendo is dit niet zo moeilijk, maar Sony heeft ook een sterke troefkaart: de Move. We haalden het kind in ons dus weer naar boven om aan Wicked Monsters Blast! HD te beginnen, maar al snel bleek dit niet zo vanzelfsprekend…

Een rasechte partygame

Verwacht geen game die je uren in je eentje kan spelen, want Wicked Monsters Blast! HD is een partygame. Naar goede gewoonte kan je elke modus dus wel alleen spelen, maar het wordt opeens veel leuker als je de game met meerdere spelers speelt. We zullen nu ook maar al zeggen dat dit een echte must is, want in je eentje verveelt het spel wel erg snel. Je ziet dat er drie modi in de game zitten, namelijk de story modus, de survival modus en de family modus, maar in het begin kan je alleen met de story modus aan de slag. Hierin krijg je een inleiding op het verhaal van het door jou gekozen personage, waarna je acht random minigames voorgeschoteld krijgt met op het einde telkens een heuse boss battle.

Als je dit een paar keer doet, zal je de twee andere modi vrijspelen. In de survival modus krijg je in plaats van drie levens maar één leven en moet je zoveel mogelijk minigames achter elkaar voltooien. Klinkt leuk, maar al snel ben je dezelfde minigame voor de derde keer aan het spelen, waardoor het wel erg repetitief wordt. In de family modus kan je dan weer zelf de minigames die je wilt spelen kiezen. Dit is goed als je weg bent van één bepaalde minigame, maar voor de rest biedt deze modus niets nieuw aan.

Het verhaal is al niet echt spectaculair. Elk speelbaar personage is lid van de Wicked Monsters organisatie. Wat deze net doet is niet echt duidelijk, maar elk personage heeft zo zijn eigen reden om de baas van deze organisatie van de troon te stoten en zo zelf beroemd te worden. Men probeert dit in een humoristisch jasje te gieten, maar zelfs Fozzy Bear tapt betere moppen dan deze game. Daar komt dan nog eens bij dat het aantal speelbare personages ook niet spectaculair is en 12 minigames zijn echt te weinig.

What about the children?

Maar oké, de game is duidelijk op kinderen gericht, dus wat zouden zij hier van vinden? We betwijfelen of zij er veel plezier aan zouden beleven, want de minigames zijn ook nog eens moeilijk en erg slecht uitgelegd, waardoor je vaak mag raden wat je nu net moet doen. Als zelfs wij er problemen mee hebben, wat gaan jonge kinderen dan wel niet denken? Ook kan je deze game met een gewone controller spelen, maar dit werkt voor geen meter. Je mikt dan veel te traag en door het snelle ritme van het spel ga je op 1001 zaken tegelijkertijd willen mikken en toch niets raken. De Move is dus een echte must, maar zoals we al zeiden kan je dit spel best niet alleen spelen, dus dat wordt een kostelijke affaire…

Hebben we ons dan helemaal niet vermaakt met deze game? Toch wel, deze game is eens leuk om een dood moment te vullen of om één keer aan je vrienden te laten zien. Als je met meerderen speelt krijg je ook dat competitieve gevoel, waardoor de game je wel even kan vermaken. Ook kan je items gebruiken welke het leven van je medespelers zuur maken, wat erg leuk is. De bedenking die we hierbij hebben is dat er weer niet duidelijk wordt uitgelegd welke beweging je moet gebruiken om deze items te gebruiken, waardoor de jongere gamers onder ons hier weer weinig aan gaan hebben.

Conclusie:

Wicked Monsters Blast! HD is op kinderen gericht, maar is zo onnodig ingewikkeld dat zij er weinig zullen aan hebben. Voeg hier te weinig minigames en te weinig personages aan toe en je krijgt een game die snel verveelt. Je kunt je misschien wel een uurtje vermaken met deze game, maar we vrezen dat je voor de prijs van Wicked Monsters Blast! HD veel andere games kan vinden die tien keer zolang amusant blijven.

Pluspunten

  • Erg vrolijk
  • Goed gebruik van de Move

Minpunten

  • Weinig minigames
  • Weinig personages
  • Te moeilijk voor kinderen
  • Speelt enkel vlot met een Move