Dead Island kwam ruim een jaar geleden in de winkelschappen terecht en bracht gemengde gevoelens onder de gamers. De game had al snel een update nodig wegens de ontelbare bugs die erin zaten, maar na deze patch was de game zeer zeker een plezier voor velen.

Omdat de game op zich vrij goed werd ontvangen, heeft ontwikkelaar Techland besloten om een vervolg te maken op deze game onder de naam Dead Island: Riptide. In een interview met VG247 wist de ontwikkelaar te vertellen dat de game vanaf 23 april 2013 in Amerika te verkrijgen zal zijn en de rest van de wereld zal de game kunnen aanschaffen vanaf 26 april 2013.

Buiten deze data om heeft Techland laten weten dat er twee verschillende pre-order bundels zijn voor de game. De eerste pre-order bundel heeft als bonus een exclusieve wapen mod. De wat uitgebreidere pre-order bundel, Special Retailers Edition, zal ook deze wapen mod bevatten plus een alternatieve skin voor de characters en een andere boxart. Hoe duur deze versies zijn is niet bekend gemaakt.