Pachter: ‘Slechte MoH: Warfighter reviews kunnen het einde voor de franchise betekenen’

Zoals we allemaal weten stelt Medal of Honor: Warfighter zwaar teleur, zoals ook te lezen valt in onze review. EA gaf eerder al aan dat MoH: Warfighter niet aan hun verwachtingen voldeed als het gaat om het aantal verkochte exemplaren. En nu doet Michael Pachter, de bekende analist, daar een flinke schep bovenop door te aan te geven dat de zure review scores er mogelijk voor zullen zorgen dat de franchise zal ophouden te bestaan.

“The last iteration of Medal of Honor received an average Metacritic score of 75 in 2010 (after its predecessor received an average score of 73 in 2007), and EA management committed to improving quality with this year’s release,”

“Instead, with an average score of only 50, the game is likely to fall short of revenue expectations by $100 million or more. Perhaps more importantly, the poor performance of Medal of Honor makes it highly unlikely that EA can deliver significant digital revenues from DLC subscriptions next year, and sets the company up for a disappointing comparison to the $204 million in digital revenues it expects from Battlefield this year.”

Pachter gelooft dat Warfighter’s slechte scores de enige kans die het had op een vervolg heeft vernietigd. Hij zegt dat degene die de game hebben ge-pre-ordered of de game snel hebben opgepikt er misschien minder plezier mee hebben dan verwacht en dan komen de ‘vernietigende’ reviews er nog eens bij. Pachter denkt dat, ondanks het relatieve succes van de Battlefield franchise, het nog lang zal duren voordat ‘EA’s andere leidende First Person Shooter franchise snel op de troon zal komen te zitten van Activion’s Call of Duty’.

“It may be too late for the Medal of Honor brand, as a score as low as this one received may be fatal.”

Denk jij ook dat het afgelopen is met de Medal of Honor franchise?

Boxshot Medal of Honor: Warfighter

Medal of Honor: Warfighter

Releasedatum:
25-10-2012
Genre:
Actie
Uitgever:
Electronic Arts
Ontwikkelaar:

27 reacties

 1.    440 XP
  Scholtenbrau's avatar

  Analisten… Werkelijk waar vreselijke figuren met hun glazen bollen. Stuk voor stuk. Neemt niet weg dat veel slechte reviews een game kunnen maken of kraken.

 2. Anoniem -   
  fanatieka's avatar

  Mensen zeiken alleen maar over het spel terwijl het een goeie spel is niks mis mee er zit wel wat fouten in maar dat kan gefixt worden denk je dat de black ops 1 in de beging oke vlekkeloos loopte met al die lag daar hoor je niemand meer over !

 3.    865 XP
  Sir. Nigell's avatar

  Laat dit een waarschuwing voor EA zijn, beter je best doen voor MOH 😀

 4.    235 XP
  Poulske's avatar

  Geloof er geen zak van, zolang iets genoeg geld oplevert, maakt niet uit hoe slecht iets is. Zullen ze er nooit mee stoppen.

 5.    7 XP
  Ceesjah's avatar

  Ik hoop dat het het einde is van MoH. Die games zijn toch al jaren onder de maat, man. Verlies je niks aan.

 6.    1439 XP
  VinnieWalker's avatar

  Zoals in het artikel staat is de game sinds 2007 al niet meer de oude, eigenlijk daarvoor al. Het zou erg mooi zijn als EA de Medal of Honor franchise weer terugbracht naar WOII en het ook weer echt goede games werden. Ben helaas bang dat we dat niet snel zien gebeuren.

  Op deze manier heeft de Medal of Honor franchise niet heel veel te zoeken in de modern day first person shooters. Call of Duty blijft de koning en Battlefield is zo goed omdat het net wat anders is. Medal of Honor: Warfighter is een vermakelijk spel en de multiplayer is best leuk. Het is alleen geen 60 euro waard (zonder de BF4 beta dan :D)

 7.    865 XP
  Sir. Nigell's avatar

  @VinnieWalker: Call of duty vind ik niet de koning, die staat gelijk aan BF4. Maar MOH komt lange na niet in de buurt. het zou idd mooi zijn als ze terug gaan naar WO2, ik zelf ben daar altijd een fan van. of ze moeten voor BF een DLC uitbrengen ipv MOH, en dan het liefst in WO2 🙂

 8.    865 XP
  Sir. Nigell's avatar

  BF3 bedoel ik*

 9.    1439 XP
  VinnieWalker's avatar

  @Sir. Nigell:
  BF1942 remake :D. Ik speel zelf ook meer Battlefield dan CoD, zeker sinds BF3 uit is. Maar Call of Duty is bij de pers en de massa de koning en daar doelde ik op. Zeker als het om verkoopcijfers gaat, dat is waar EA achter aan wil.

 10. Anoniem -   
  raaraa's avatar

  Ik denk dat de grootste fout dat is gemaakt,is het feit dat ze van oorlog zyn verandert. Als ze het by wo2 hielden dan was er niks aan de hand. Wo2 blyft in myn ogen de leukste en gezelligste oorlog…

 11. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Ik vermaak me er prima mee! Ik vind het echt een hele leuke game, totaal geen spijt van!

 12.    132 XP
  speler's avatar

  Ik zit nog steeds te twijfelen. Als ik een shooter koop, dan is dat nooit voor de multiplayer alleen. In hoofdzaak koop ik dat voor de singleplayer. Ik hou wel van goede graphics, dus het moet geen medal of honor allied assault zijn of zo.

 13.    3140 XP
  moes's avatar

  ik denk dat EA juist door zal gaan met dit. medal of honor is geen titel die je zo maar los wil laten. er zal altijd iemand zijn die er mee doorgaat. waarschijnlijk wordt nu een andere team ingezet bij de volgende medal of honor. EA is rijk genoeg om dat allemaal waar te maken. en zo kut was die game ook weer niet.

 14. Anoniem -   
  77.170.208..xxx's avatar

  als ze Medal of Honor Warfighter de laatste Medal of Honor game word dan gaan ze meschien fusen met Battlefield??

 15.    994 XP
  BosnianBoss's avatar

  Ze moeten het team Respawn entertainment aan MoH laten werken,dan pad krijg je een echtr cod killer.

 16.    436 XP
  ScantraxX26's avatar

  Hele zooi verkopen aan Activision, inclusief Frostbite 2 😀 krijgen we misschien volgend jaar een COD op een nieuwe engine hahaha :p

  Ik snap EA alleen niet zo heel goed.. hoe kun je nou verwachten dat jou shooter, in dit geval MoHWF, sterk gaat presteren, als het onder de maat is van zijn voorganger? Dan ook nog eens het feit dat je als gamer letterlijk kapot gegooid wordt met AAA titels. Domweg vertrouwen op de naam (zoals in COD franchise) kun je doen als je naam gevestigd is.

  Wat ik nog erger vind is dat EA niet tevreden is met de ratings die ze krijgen momenteel. Ik mag toch hopen dat de ontwikkelaars niet tevreden waren met de qualiteit die afgeleverd is. Maar goed, je krijgt wat je verdient op het moment dat je multiplayer er af en toe uitziet als een matige PS2 titel.

 17.    865 XP
  Sir. Nigell's avatar

  @VinnieWalker: BF1942 zou super zijn:) ik vond de DLC Vietnam ook super voor BFBC2, zou ook mooi zijn als we die eens terug zien:)

 18.    1959 XP
  Faunus's avatar

  Ze moeten met een remake van Medal of Honor: Frontlines komen. Dat was echt een hele toffe titel. Breng gewoon het WWII genre weer terug. Alleen het intronummer van die ene MoH alleen al. Kippenvel!

 19.    436 XP
  ScantraxX26's avatar

  @Faunus: Volledig met je eens 🙂

 20.    847 XP
  bliksum's avatar

  Medal of Honor: Frontline is al in HD

 21.    80 XP
  laurensmajin's avatar

  ik lach niet!

 22. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @VinnieWalker:

  Haha dus met een beta voor bf4 is t wel60 eu waard? Zegt genoeg waarom ze express laten pre ordere voor bf4 beta. Dat er mensen zijn die dat ervoor overhebben lol

  Idd moh is haren onder de maat, hoop ook dat ze nooit meer een bf4 beta code geven zodat mensen een gare doel moete pre orderen, ze gooien hun eigen glazen in en hoe sneller de game faalt hoe sneller ze beseffen dat ze dit nooit meer moeten doen, een beta mort gewoon gratis zijn

  Maar aangezien mensen tog wel moh pre orderen gaat ea wel door

  Dankzij mensen die het ut waard vinden om voor bf4 beta een van de gaarste games te pre orderen en te kopen.

  Ik vind dit zeer verontrustend en kan jullie vragen de hoofden te gebruiken maar daar hebbe te weinig mensen de brains voor

 23.    1439 XP
  VinnieWalker's avatar

  @Naam…:
  Ik had van te voren best hoge verwachtingen voor MoH: Warfighter en heb de game in eerste instantie niet gekocht voor de BF4 beta. Na de slechte reviews heb ik ‘m toch gehouden (bol.com bestelling was binnengekomen). Wat ik zeg, de game is best leuk maar Black Ops 2 en Halo 4 komen in de komende twee weken uit, kleine kans dat ik dan Medal of Honor nog veel speel. Dus dan is 60 euro best veel voor een game die je weinig hebt gespeeld en niet heel goed is. Voor mij maakt dan die bonus van de Battlefield 4 beta een boel goed, als de beta een maand zou duren dan speel ik de BF4 beta waarschijnlijk meer dan MoH: Warfighter nu :p.

 24.    1959 XP
  Faunus's avatar

  @bliksum: Bedoel een echte remake draaiende op bijvoorbeeld de Frostbite 2 engine. 😉

 25.    847 XP
  bliksum's avatar

  @Faunus

  dat zou inderdaad gaaf zijn. maar ja meschien gebeurt dat ook wel!!

 26.    232 XP
  WarJunkie's avatar

  uh die scores ligt toch echt aan hun zelf
  dus jullie hebben zelf MOH verpruts

 27. Anoniem -   
  Vincent's avatar

  Hoi, met mam,Vaatdoeken??? Geen idee meer meis, het is nu jullie eigen seikkte, daar weet ik de weg niet in de kastjes.Maar alle gekheid op een stokje, wat een leuke blog, een waardig opvolger van degene die je voor Fancy schreef en nu voor mij ook helemaal nieuw.Ga zo door, dan kijken we stiekem om een hoekje mee hoe het gaat bij/met julllie.Liefs mam.

Medal of Honor keert ooit weer terug als de tijd daar rijp voor is
EA weigerde advies aan te nemen van schutter Osama Bin Laden
Medal of Honor geschrapt door EA vanwege ‘slechte resultaten’
EA lijkt ondersteuning voor Medal of Honor: Warfighter nu al te droppen