Bij enkele games die Sony uitgeeft voor zowel de PS3 als de PS Vita is een Cross-Buy functie aanwezig. Dat wil zeggen: koop je de game voor de PS3 dan krijg je de Vita versie cadeau. Games waarvan deze optie is bevestigd is, zijn: PlayStation All-Stars Battle Royale, Sly Cooper: Thieves in Time en Rachet & Clank: QForce. Over hoe dit werkt is de laatste tijd nogal wat gespeculeerd, maar Phil Lynch Product Manager van SCEE, bood meer duidelijkheid over hoe het nou precies in zijn werk gaat.

Zo vroeg iemand zich af of het mogelijk was de Vita code van PlayStation All-Stars Battle Royale weg te geven of dat het eventueel mogelijk was deze te delen met een vriend door het account op een andere PS3 te zetten. Dit bleek niet mogelijk, want de Cross-Buy functie is gelinkt aan één specifiek account. Een menu in de game zelf leidt je naar de PlayStation Store waar je de Vita versie als download ontvangt. De code is alleen bruikbaar voor het account dat de activatie in motie gezet heeft.

Cross-buy works when you insert your PS3 game disc into your PS3, you follow the on-screen instructions to recieve your PS VITA version, as a download from the PS Store.
It’s tied to your PSN ID so you won’t be able to give away the PS VITA version to a friend.

Jammer, maar helaas voor de mensen die dit in gedachten hadden. Maar alsnog is twee games voor de prijs van één al een heel goede deal. Toch?