DLC Special: Max Payne 3’s Hostage Negotiation Pack – Het is alweer een tijdje geleden dat Max Payne 3 verscheen en sindsdien is het multiplayer segment uitgebreid met onder andere het Local Justice Pack. Na wat enig uitstel was daar vorige week eindelijk nieuwe content voor de shooter. Het gaat hier om het Hostage Negotiation Pack voor de multiplayer wat wederom vol zit met nieuwe content. In deze special gaan wij hierop in en vertellen we je of het de aanschaf waard is.

Terug naar de gezellige favela´s

Laten we beginnen met de maps die dit pakket bevat en hierin keren we terug naar de favela´s waar Max Payne een niet al te plezierige tijd had, zoals je wellicht nog kunt herinneren. Echter is het niet Max die in deze maps schittert, maar een nieuwe factie genaamd Filhos De Ogum. Een nieuw setje aan behoorlijk ruige personages, welke in de favela maps de strijd aan gaan met de U.F.E.. Het tweetal maps in deze setting zijn O Palácio Strip Club en Favela Heights. In de eerstgenoemde knal je er op los in een stripclub wat voor de hand liggend is, maar daarnaast kun je ook buiten de stripclub aan de gang, waar voldoende ruimte is om te flanken. De map zorgt voor intense actie in de stripclub en wat meer overzichtelijke gevechten daarbuiten. Het is vooral een map die ons goed beviel in de modus Payne Killer, waar je echt slim moet zoeken naar Max Payne en natuurlijk Raul Passo.

De andere map is Favela Heights en hier vindt de actie plaats op een heuvelachtig gebied van de favela´s. De map is zowel overdag als in het donker te spelen en ook hier keert de welbekende chaos die we kennen uit de game terug. Er is een hoofdstraat aanwezig, welke de vele gare huizen aan elkaar verbindt en daartussen bevinden zich nauwe stegen. Tevens kun je jezelf ook via loopbruggen en balkons van de huizen verplaatsen. Ideaal om je vijanden van boven te bestoken door middel van een RPG. Sowieso een handig wapen hier met alle nauwe steegjes en plekken. Dit is aan de andere kant wel weer een nadeel, want de map komt toch wat onoverzichtelijk over en dan met name als het donker is. Tevens krijg je ook snel dat spelers achter hoeken van huizen blijven wachten tot er iemand aankomt.

Knal die prijzenkast kapot en duik over de dansvloer

Beide maps zijn overigens prima en zien er ook verzorgd uit. Ditzelfde geldt tevens voor de twee andere maps van dit pakket. Misschien kun je nog de scène uit de singleplayer voor je halen, waarin Max en Raul belaagd worden door een sniper in een voetbalstadion. Rockstar heeft voor de map Estádio Do Galatians een segment hiervan gebruikt. Het is namelijk het gedeelte met de prijzenkast en waar een gestorven vedette wordt herinnerd. Dit is echter maar ongeveer de helft van de map, want even verder is een klein stuk waar de voetballers normaal even een balletje kunnen schieten. Ook is de spelersruimte aanwezig met de lockers en douches. Precies zoals je het kent uit de singleplayer met evenveel oog voor detail. Het is een leuke map om te spelen en dat met name door de verschillende locaties.

blank

Je hebt namelijk dus de eerder genoemde drie gedeeltes, welke elk voor een ander soort actie zorgen. Het stuk met de prijzenkast is een redelijk open ruimte, waar je toch wat dekking kan zoeken achter wat objecten, zoals onder andere een paar trofeeën. Tijdens de potjes die we speelden merkten we toch wel dat de actie snel daar terug kwam, omdat het de beste plek is voor een shootout. Bij de spelersruimte en verder komt het vaak neer op gevechten van dichtbij, waar soms het ongebalanceerde mêlee om de hoek komt zeilen. Als laatste map is daar Club Moderno, welke de meesten van jullie nog kennen als het gedeelte waar Max Payne loopt te zeuren over de muziek en de mensen die er zijn, totdat er een bende opduikt die de dochter van jouw werkgever probeert te ontvoeren.

We moeten zeggen dat dit met een grote voorsprong de beste en tofste map is van het stel. Dit komt door de setting en de opbouw van de map. Niet alleen leent de map zich perfect voor alle speelbare modi, maar flanken gaat met gemak en er zijn veel mogelijkheden om ergens door of over te springen en de welbekende duik te maken. Op de achtergrond hoor je dezelfde muziek als in de singleplayer en vanzelfsprekend zijn al de felle roze neonlichten present. Naast dat je richting de dansvloer kan duiken zijn er dus voldoende gangen en een buitengedeelte, welke je kunt gebruiken om de tegenstander via een andere kant aan te vallen. Genoeg dekking is er ook en al met al leverde het toffe matches op.

blank

Nog wat extra en toffe content

Naast een selectie van geslaagde maps krijg je in het Hostage Negotiation Pack ook wat andere content. Dit is in de vorm van twee wapens en meer. Zo krijg je de M24 wat een sniper rifle is die we al vaker in shooters hebben gezien. Hiermee kun je perfect een doelwit van dekking voorzien door het vizier dat er op zit. Deze zoomt ver in en met één schot kun je iemand al omleggen. No-scoping is amper mogelijk met de M24 wat een klein beetje jammer is, maar wel begrijpelijk. Het komt neer op geluk hebben. Het tweede wapen is de IA2 Assault Rifle. Een prettig wapen om mee te schieten wat net wat minder schade veroorzaakt dan de M4, maar wel qua vuurkracht meer in zich heeft.

Uiteraard is ook dit wapen uit te breiden met een variatie aan attachments. Toch gaat onze voorkeur uit naar de M4, omdat die toch wat meer accuraat is. Verder krijg je nog wat andere extra´s, zoals de Bomb Suit, waarmee je meer beschermd bent tegen explosieven zoals granaten. Handig voor het plaatsen van een bom, zodat je niet door de geworpen granaten gelijk het loodje legt. Daarnaast ziet het er ook best geinig uit. Dan heb je nog het Intimidation Mask wat ervoor zorgt dat tegenstanders langzamer hun wapens herladen tijdens directe shootouts. Als laatste heb je Explosive Burst wat eigenlijk een explosieve boobytrap is. Zo kun je tegenstanders dus op een vervelende wijze verrassen.

blank

Is het jouw geld waard?

Het Hostage Negotiation Pack is een nette toevoeging aan de multiplayer met vier maps die voor gevarieerde actie zorgen. Favela Heights is in onze ogen de minste map van het stel, doordat het soms best onoverzichtelijk is en je niet snel kan zien waar het lood of erger vandaan komt. Elke map is geïnspireerd op evenementen uit de singleplayer en dat is gewoonweg tof. Ze zitten dan ook vol met detail en vooral Club Moderno is de moeite waard. Of de content in totaal zelf de moeite waard is? Ja, maar wel met een flinke kanttekening. Het heeft niet zozeer met de content zelf te maken, maar met de multiplayer. We hadden het best lastig om de nieuwe maps te checken, omdat lang niet iedereen deze content had en daarnaast zijn er niet al te veel spelers meer online. Daarbij komt ook dat de servers niet optimaal werken wat voor wat problemen zorgde. Het is zondermeer een toffe uitbreiding, maar wel voor de echte liefhebber van de multiplayer die bovengenoemde zaken voor lief neemt.