Voor de ontwikkeling van Medal of Honor: Warfighter heeft EA met verschillende Seals gesproken om een zo realistisch mogelijke game te ontwikkelen. Dit werd vervolgens tentoongespreid in diverse video’s, waarin de Seals in kwestie onherkenbaar werden afgebeeld, maar het mag niet baten. Het Amerikaanse leger heeft de Seals in kwestie een straf opgelegd voor het praten met EA en het vrijgeven van geheimen.

Zo was één van de Seals betrokken bij de missie waarbij Osama Bin Laden gedood werd en alle Seals die hebben meegewerkt zijn nog in actieve dienst. Als gevolg van het praten met EA heeft het Amerikaanse leger vier van de zeven Seals overgeplaatst en tegen deze personen loopt momenteel nog een onderzoek. Daarnaast zouden er geheimen zijn prijsgegeven en hoewel niet precies bekend is om welke geheimen het gaat, is dat tegen een ongeschreven Seals regel in, welke stelt dat Seals altijd hun mond houden over wat dan ook.

De zeven Seals die in overtreding zijn hebben allen een brief gekregen waarin staat dat hun kans op promotie verkeken is, daarnaast zal ook hun salaris voor de helft ingehouden worden over een tijdspanne van twee maanden.