Tussen al dat Black Ops 2 en Grand Theft Auto V nieuws door hebben we nu ook nog een nieuwtje over Crysis voor je. Website Eurogamer had een interview met Cevat Yerli, directeur van Crysis ontwikkelaar CryTek. De beste man liet weten dat Crysis 3 de laatste game zal zijn die verder borduurt op het verhaal van het eerste deel.

Dit betekent natuurlijk niet meteen het einde van de franchise, want hij laat weten dat er absoluut een nieuwe Crysis game komt na Crysis 3. Hij zal de game in ieder geval niet Crysis 4 gaan noemen, omdat dit te misleidend zou zijn voor de meeste mensen.

De ontwikkeling is nog niet begonnen van deze nieuwe game. De ontwikkelaar wil de volledige aandacht richten op het vierde deel, wellicht is het dan ook mogelijk dat we de nieuwe Crysis pas zullen zien verschijnen op de next-gen consoles.

Crysis 3 is verkrijgbaar vanaf februari 2013.

“[Crysis 3] is the end of the story of Crysis,”[…]“but it doesn’t mean it’s the end of the franchise.

“Normally in this time right now we would already have pre-production going on, but because we want to make this something much more radical and new we are looking at it as a bit more of a long term thing. It’s too early to talk about it for these reasons.”