Tussen verschillende generaties consoles zit qua hardware specificaties een boel verschil. De kracht van de volgende generatie consoles zal naar alle waarschijnlijkheid ook weer een enorme verbetering aan grafisch vermogen brengen. Voor ons als gamers lijkt dit prachtig nieuws, maar Epic Games geeft een minder rooskleurige analyse op deze ontwikkeling. Volgens Epic Games zullen de kosten voor het ontwikkelen van een game namelijk minstens verdubbelen.

De Chief Technology adviser van Epic Games, Tim Sweeney, voorspelt dat Epic Games dubbel zo veel kosten zal maken bij de ontwikkeling van next-gen games wanneer de consoles net op de markt zijn. Deze kosten zouden gaandeweg nog verder kunnen stijgen, maar gelukkig heeft Epic Games het proces efficiënter gemaakt waardoor de kosten niet drie, vier of zelfs vijf keer verdubbelen.

Ook al is dit slechts een analyse van één ontwikkelaar, Epic Games is ook de ontwikkelaar van de Unreal Engine. Deze engine wordt door ontwikkelaars over de gehele wereld gebruikt en daarom kan Epic Games hier naar alle waarschijnlijkheid een realistische voorspelling over geven. In beginsel heeft dit geen grote invloed op ons als consument, maar er bestaat een kans dat de prijs van games een flinke stijging zullen meemaken na de introductie van de nieuwe generatie consoles.

Zouden jullie nog veel games kunnen of willen kopen wanneer de prijs van een PlayStation 4 game zou verdubbelen? Laat het ons hieronder weten. We zullen deze ontwikkeling blijven volgen en houden jullie op de hoogte.