THQ in financieel noodweer, Ubisoft toont interesse in activa THQ

THQ, de uitgever van onder andere Darksiders en Saints Row, verkeert al een lange tijd in financieel noodweer. Zoals hierboven valt te zien is het aandeel THQ in de afgelopen twee jaar erg sterk gedaald en hier lijkt geen einde aan te komen. Momenteel staat het aandeel afgerond op slechts $1,19, waar het aandeel begin deze maand nog op $3,02 stond en twee jaar geleden nog op een top van boven de 60 dollar haalde.

Zo konden we jullie vorige week al melden dat onder andere Metro: Last Light en South Park: The Stick of Truth zijn uitgesteld. Veel aandeelhouders van THQ maken zich zorgen over de toekomst van het bedrijf. Het bedrijf heeft een tekort aan liquide middelen waardoor het moeilijker wordt om het bedrijf en de ontwikkeling van games in stand te houden.

Zoals vaak voorkomt bij organisaties die sterk in waarde gedaald zijn, staan er kopers aan de kust. De CEO van Ubisoft, Yves Guillemot, heeft in een interview met GamesIndustry.biz aangegeven dat THQ een aantal interessante onderdelen heeft waar Ubisoft wellicht interesse in heeft. Alhoewel Guillemot niet heeft aangegeven welke onderdelen dit zijn, geeft hij wel aan dat Ubisoft altijd open is voor extra studio’s en IP’s.

Guillemot gaf in het interview vrij geheimzinnig aan:

“They have good things,”[…]”We are always interested in good brands. For sure, it’s something we can consider, but I can’t tell you more.”

De mogelijkheid dat THQ onderdelen gaat verkopen lijkt groot. THQ heeft één van haar succesvolle franchises, de gelicenceerde UFC games, namelijk al verkocht aan EA Games. De dalende aandeelprijs van THQ geeft aan dat de organisatie richting een faillisement gaat en dat er actie ondernomen moet worden om THQ bijvoorbeeld in afgeslankte vorm door te laten bestaan.

THQ heeft in haar ruim 23 jarige bestaan een boel goede titels en franchises op de markt gebracht. Het is dus ook te hopen dat er een oplossing voor de bestaande problemen wordt gevonden. Wat zijn in jou ogen de beste franchises van THQ en welke mogen dus in jouw ogen absoluut niet verdwijnen? Laat het ons hieronder weten.

 1.    1515 XP
  Mithrandir's avatar

  Het zijn ‘kapers op de kust’…
  Het zou bijzonder jammer zijn als THQ inderdaad op de fles zou gaan, dat zal de kans op een Darksiders III wel een stuk kleiner maken.

 2.    450 XP
  Don Pulliany's avatar

  Das niet best.

 3.    1439 XP
  VinnieWalker's avatar

  @Mithrandir:
  Ik heb het gezegde iets aangepast zodat het beter bij de financiële invalshoek past. Kopers op en aan de kust worden beide vaker gebruikt in financiële journalistiek.

  Darksiders is inderdaad een franchise die makkelijk zou kunnen blijven bestaan. Darksiders en Saints Row zijn in mijn ogen dan ook interessante opties om over te nemen voor Ubisoft.

 4.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Ahh nee toch, kom op ubisoft, ga samen werken met THQ, ik wil nog wel toekomstige Saints row en darksiders in me hebben staan 🙂

 5.    267 XP
  Emile's avatar

  “THQ, de uitgever van onder andere Darkstalkers en Saints Row”
  Darksiders 😉
  Darksiders 2 is trouwens op veel plekken in de aanbieding hierdoor, je kan hem al voor 15 euro krijgen op de pc.

 6.    1439 XP
  VinnieWalker's avatar

  @Emile:
  Slechte fout, zal het thuis aanpassen.

  Maar dat Darksiders 2 een aantal maanden na de release al zo goedkoop te koop is laat wel zien hoe wanhopig THQ voor de verkopen is. Ik ben geen fan van dat type game, maar ik begrijp dat veel mensen de Darksiders enorm waarderen en de games kregen beide solide scores.

  Het is inderdaad te hopen dat THQ een oplossing kan vinden voor haar problemen, eventueel in samenwerking / met een overname door bijvoorbeeld Ubisoft.

 7. Anoniem -   
  94.208.27.xxx's avatar

  darksiders is mijn favo spel van thq ik hoop het dat niet verdwijnt