Black Ops 2 is net één dag uit, maar zelfs voor de officiële release op 13 november had het al te kampen met de nodige problemen. Toen de game uitkwam had het al twee patches achter de rug waarin het één en ander was verholpen, zodat er tijdens en na de release minimale problemen zouden ontstaan. Helaas was dit niet genoeg.

De geschiedenis lijkt zich exact te herhalen. De originele Black Ops had namelijk dezelfde tekortkomingen kort na de release. Van geluid dat wegvalt tot complete freezes van de PS3, maar vooral de online ervaring was om van in tranen uit te barsten. NAT types die niet kloppen, servers die niet beschikbaar zijn, niet kunnen verbinden met party members en de melding dat er ‘geen online spelers’ zijn behoren tot de vele plagen van Black Ops 2. Vooral dat laatste is een vreemd fenomeen wat absoluut niet kan kloppen.

Hoewel Treyarch en Activision veel hebben gedaan om dit te voorkomen is er ogenschijnlijk meer nodig dan de maatregelen die al genomen waren. Via Twitter liet Activision weten dat ze op de hoogte zijn van de problemen die spelen en vanzelfsprekend zijn ze hard aan het werk om een gepaste oplossing te vinden. Wel is het opvallend dat het ditmaal niet alleen PS3 gebruikers de dupe zijn van het probleem, maar ook Xbox 360 gebruikers hebben last van gelijkaardige problemen.

Heb je last van voorgenoemde problemen of ben je zelf iets anders tegengekomen wat niet klopt, vergeet het dan niet hier te melden. In het specifieke geval van PS3 freezes kun je hier terecht.