Iedereen weet dat het niet lang meer duurt voordat de nieuwe generatie consoles aangekondigd zal worden. Ook uitgevers weten dondersgoed dat dit eraan zit te komen en geven dit vaak nadrukkelijk aan. Toch hoeft de release aan het einde van een console cyclus niet altijd slecht te zijn voor een game, sterker nog – er is géén betere timing.

Rockstar’s Dan Houser heeft een erg interessante mening over de uitgave van GTA V in het voorjaar van 2013, wat ongetwijfeld dicht tegen de aankondiging van de PS4 aan al liggen. Het beste moment om een game als GTA V uit te geven is juist in die periode. GTA IV was al een erg vermakelijke game van hoog kaliber, maar dat was voor Rockstar meteen een manier om te ‘testen’ hoe de huidige generatie hardware werkt en hoe je er het beste voor kunt ontwikkelen.

Als voorbeeld gaf Houser GTA: San Andreas, één van de best ontvangen GTA games. Deze kwam ook uit tijdens het hoogtepunt van het PS2 tijdperk en dit kwam de game enkel ten goede.

“GTA: San Andreas came out at the peak of the PlayStation 2′s cycle, and we put out a really good game thanks to that. All the best games for a console come out at the end of the lifecycle, right? So now’s the best timing of all.”

Vind jij dat de screenshots van GTA V die we hebben mogen bewonderen inderdaad suggereren dat dit het neusje van de zalm is voor deze generatie en dat het niet beter kan? Of hadden jullie liever GTA V op de next-gen consoles zien verschijnen?