Rockstar Games brengt eens in de zoveel jaar een nieuwe Grand Theft Auto uit en waar Rockstar rustig aan doet, zien we andere grote franchises jaarlijks voorzien worden van nieuwe delen (Call of Duty, Assassin’s Creed etc). Grand Theft Auto is enorm, dat blijkt wel uit de enorme hype die er omheen hangt, zoals bij elk deel het geval is en aangezien het jaren duurt voordat er een nieuw deel verschijnt zit men ruim van te voren al te wachten op de game in kwestie.

Jaarlijks een GTA deel uitbrengen is iets wat op zich makkelijk haalbaar is, maar Rockstar doet dit expres niet – zo blijkt. Ze willen voorkomen dat mensen hun interesse in de franchise verliezen, zo stelt Leslie Benzies tegenover IGN. Daarnaast zou een jaarlijks deel de voortgang in de franchise wat belemmeren en met een nieuw deel eens in de zoveel jaar is dat niet aan de orde.

“We could easily have churned out a new version year after year without really progressing as a franchise but if we did that eventually the fans would lose interest.”

Daarbij komt dat Rockstar met GTA een behoorlijke reputatie heeft en ze willen de hooggespannen verwachtingen van ieder nieuw deel waarmaken en dat werkt beter met releases om de zoveel jaar. Ieder jaar een nieuw GTA deel is vast erg leuk en het kan enorm succesvol zijn, zie de Call of Duty franchise, maar de grote vraag is echter of jullie dat ook zien zitten. Laat het hieronder weten.