Sony Bend vergaarde behoorlijk wat naambekendheid gedurende het PSX tijdperk met de spionagereeks Syphon Filter en deed dat succes een aantal jaar later dunnetjes over op de PSP. Gezien het meer dan geslaagde parcours dat de ontwikkelaar met shooters op de handheld had afgelegd, kreeg het bedrijf de kans om ook een Resistance game en een Uncharted prequel – die laatste op de PlayStation Vita – in elkaar te knutselen.

Geen van de hierboven vermelde titels was kwalitatief onberispelijk, maar Sony Bend legde de lat desalniettemin behoorlijk hoog. We vinden het dan ook niet verrassend om te vernemen dat de ontwikkelaar momenteel opnieuw sleutelt aan een handheldgame – een nieuwe AAA titel voor de PlayStation Vita. Dat blijkt uit de onderstaande vacature. We hebben er evenwel geen idee van welke IP Sony Bend dit keer onder handen mag nemen.

Dat houdt ons uiteraard niet tegen om even kort te speculeren over de mogelijkheden. Gezien het succes van Uncharted: Golden Abyss – en laten we eerlijk zijn: de Uncharted franchise in het algemeen – lijkt een nieuw spel met Nathan Drake in de hoofdrol best mogelijk, om niet te zeggen waarschijnlijk. Ook Gabe Logan van Syphon Filter zouden we graag zijn opwachting zien maken op de Vita. Of – durven we het suggereren? – heeft het wat met The Last of Us te maken?

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

“Bend Studio the creators of Sony’s flagship Vita title Uncharted Golden Abyss is currently looking for the entertainment industries top artistic talent to help us create AAA content for Sony’s powerful new hardware. We just scratched the surface on what the Vita can do with Uncharted Golden Abyss and expect to push the platform even further with our future projects.”