Het duurt nog een paar dagen voordat Hitman: Absolution in de winkels ligt, maar Square Enix heeft alvast iets over het gebruik van een online pass laten weten. De uitgever heeft er namelijk voor gekozen om voor de Contracts Mode geen online pass te gebruiken. Dat geldt echter alleen voor Amerika, wij Europeanen zullen namelijk nog wat extra moeite moeten doen om met de online modus aan de slag te kunnen.

In Europa en andere delen van de wereld zul je namelijk de bij het spel geleverde code moeten inlossen in de PlayStation Store om de modus te ontgrendelen. Mocht je de game tweedehands hebben gekocht, dan kun je alsnog toegang krijgen tot de modus door de ‘BUY CONTRACTS PASS’ optie te gebruiken. De naam van deze optie suggereert dat je ervoor moet betalen, maar in de PlayStation Store zul je zien dat deze pass gewoon gratis is. Ook in de rest van de wereld is de modus dus gewoon gratis beschikbaar.

Het is misschien een beetje ingewikkeld, maar we zijn blij dat Square Enix ervoor gekozen heeft om de Contracts modus voor iedereen beschikbaar te maken. Het gebruik van een online pass heeft namelijk al vaker voor veel kritiek gezorgd.

Meer weten over de Contracts mode? Check dan dit artikel.