De PlayStation Store heeft vrij recent een complete make-over gekregen en terwijl het nu draaiende is zal Sony gaandeweg nieuwe features implementeren en de vernieuwde digitale winkel verder verbeteren. Zoals wel vaker voorkomt kan een dergelijke verandering ook voor kleine foutjes zorgen er duiken op van diverse gamers die opmerken dat er een glitch in het PlayStation Plus trial systeem zit.

Via PlayStation Plus kun je volledige games downloaden via de trial sectie, waarna je ze een uurtje kunt uitproberen. Niets nieuws onder de zon, maar de glitch die aanwezig is verplaatst de gekozen game naar ‘aangekocht’, waardoor je de game wel kunt downloaden en ook kunt spelen, maar niet meer kunt kopen. Doordat de PlayStation Store denkt dat je de game gekocht hebt, verdwijnt de aankoop optie. Gevolg is alleen dat de game na downloaden nog steeds in trial status verkeert.

Het vervelende is dus dat je de game in kwestie na je trial niet kunt kopen door de glitch. De enige oplossing is een eventuele trial overslaan, maar hiermee is de trial optie volstrekt zinloos en dat kan in sommige gevallen doorslaggevend zijn. Steeds meer mensen melden dit, dus het zal ongetwijfeld niet lang duren alvorens Sony een oplossing toepast. Mocht je hier tegenaan lopen, dan weet je wat de reden is. Als er een oplossing of verklaring van Sony opduikt dan laten we het weten.