PlayStation Store glitch maakt PS Plus trial games gratis, maar beperkt de aanschaf


De PlayStation Store heeft vrij recent een complete make-over gekregen en terwijl het nu draaiende is zal Sony gaandeweg nieuwe features implementeren en de vernieuwde digitale winkel verder verbeteren. Zoals wel vaker voorkomt kan een dergelijke verandering ook voor kleine foutjes zorgen er duiken op van diverse gamers die opmerken dat er een glitch in het PlayStation Plus trial systeem zit.

Via PlayStation Plus kun je volledige games downloaden via de trial sectie, waarna je ze een uurtje kunt uitproberen. Niets nieuws onder de zon, maar de glitch die aanwezig is verplaatst de gekozen game naar ‘aangekocht’, waardoor je de game wel kunt downloaden en ook kunt spelen, maar niet meer kunt kopen. Doordat de PlayStation Store denkt dat je de game gekocht hebt, verdwijnt de aankoop optie. Gevolg is alleen dat de game na downloaden nog steeds in trial status verkeert.

Het vervelende is dus dat je de game in kwestie na je trial niet kunt kopen door de glitch. De enige oplossing is een eventuele trial overslaan, maar hiermee is de trial optie volstrekt zinloos en dat kan in sommige gevallen doorslaggevend zijn. Steeds meer mensen melden dit, dus het zal ongetwijfeld niet lang duren alvorens Sony een oplossing toepast. Mocht je hier tegenaan lopen, dan weet je wat de reden is. Als er een oplossing of verklaring van Sony opduikt dan laten we het weten.

 1.    1515 XP
  Mithrandir's avatar

  Er zitten wel meer van dit soort vreemde kronkels in de Store. Als je een game koopt die bestaat uit een demo en een unlock-key, kan je na de aanschaf alleen de unlock-key nog maar ophalen. Dus, als je niet eerst de demo opgehaald hebt, zit je mooi met een key die niks kan unlocken. Blijkbaar heeft iemand bedacht dat het handig zou zijn als het spel default de gekochte versie zou selecteren, en is dit niet echt lekker doordacht.

  Enige oplossing: Zorg dat je een 2e account hebt, dan kan je daar altijd nog de demo-versie ophalen.

  Bovendien worden de PS Plus ‘trails’ in de Store als ‘Free’ gelabeled, en blijkt dit na downloaden toch gewoon die trail versie te zijn.

  Al met al kan ik de nieuwe Store nog niet echt een succesnummer noemen. Hij is een stuk trager, en kent nog veel te veel slordige foutjes. Die foutjes gaan er vast nog wel uit, maar die snelheid zal helaas wel blijven..

 2. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Kun je de game nier vanuit het menu zelf ingame aanschaffen? Of werkt de glitch dan ook wanneer de store van daaruit opent?

 3. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Zet gewoon de oude store trug

 4.    92 XP
  PrimeNL's avatar

  Denk al… Wat bedoelen ze met trail games. (Zie titel)
  Maar t is duidelijk 😉

 5.    1515 XP
  Mithrandir's avatar

  @Naam…: Bij sommige games werkt dat, maar vaak niet. Soms wordt je zelfs naar de OUDE store gestuurd als je ingame wil kopen, en dan werkt het ineens prima. Dat was bv zo met Cubixx HD. Demo downloaden, game starten, en dan ‘unlock’ kiezen. Via de nieuwe store werkte dat niet.

 6.    7293 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Ik vind de nieuwe store mooi maar sommige dingen zijn erg onhandig geplaatst.

 7. crew Management -    1881 XP
  Rastapopulos's avatar

  @Naam…: Ook dan treed het probleem helaas op.

  @PrimeNL: Pfoei, stom van me. Aangepast 🙂

 8.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Nou dan maar niet doen, ik wil zulke games wel aan kunnen schaffen nog

 9.    4534 XP
  ps3dennis's avatar

  Een soort gelijk iets had ik hier een week geleden of langer al gemeld op de site. Een aantal VITA demos die ik getest had….had ik volgens de store gekocht, ik kon dus een full game downloaden zonder na de kassa te gaan, maar eenmaal op mijn vita gezet waren het in 1keer demo’s. 🙁