http://www.psx-sense.nl/images/file/img_50aab181bb001.jpg

Als je een pre-order hebt geplaatst voor Call of Duty: Black Ops II zul je ongetwijfeld ook een code hebben ontvangen voor Nuketown 2025. Deze map zou, naar verwachting van vele gebruikers, gewoon beschikbaar zijn voor een ieder die het in zijn bezit had. Activision maakt alleen een hele rare zet en heeft besloten te map niet langer beschikbaar te stellen online.

David Vonderhaar, Game Design Director bij Treyarch, meldt ook in een tweet dat het over en uit is met Nuketown 2025. Hij meldt ook dat hij slechts de ‘messenger’ is en dat doet vermoeden dat de beslissing vanuit Activision komt. Mensen die alsnog Nuketown 2025 willen spelen kunnen dit doen in offline split-screen of via een custom game met je vrienden.

Er zijn discussies gaande om speciale events te organiseren waarin Nuketown 2025 speelbaar zal zijn maar een gewone multiplayer map zal het waarschijnlijk nooit worden. Consumenten reageren boos op het voorval en tweets als “U SAID NUKETOWN NEVER CLOSED YOU F*GGOT” en “F*CK YOU” komen voorbij met een mention richting Treyarch/Activision. Het is dus duidelijk, spelers zijn boos.