Grand Theft Auto V is voor de huidige generatie consoles aangekondigd en dat terwijl we zowat aan de vooravond staan van de aankondiging van de opvolgers. Was het dan niet beter geweest om GTA V naar de PlayStation 4 te brengen? Volgens Rockstar niet, want het is veel gunstiger om een dergelijke titel tegen het einde van een consolecyclus uit te brengen zo lieten we recent weten.

Een andere logische vraag is natuurlijk of Rockstar zich niet gelimiteerd voelt door de huidige platformen met bijgevolg ambities die niet waargemaakt kunnen worden. Het antwoord op deze vraag kwam van Dan Houser via IGN waar hij aangaf dat Rockstar voelt dat ze nog indrukwekkende dingen kunnen doen op de huidige platformen en daarmee kunnen ze automatisch een veel groter publiek tevreden houden.

“We feel we can do some very impressive stuff and do it for a large audience,”[…]”There’ll be a much larger audience on PS3 than there will be on PS4.”

Sterker nog veel uitgevers horen we de laatste tijd over de limieten van de huidige consoles, maar op creatief vlak heeft Rockstar hier weinig last van en laat nu net het creatieve aspect het belangrijkste zijn voor de ontwikkelaar.

“Some other people talk about the limitations of the [current] hardware,”

“We don’t feel there are that many limitations. At a creative level, which is the most important for us, we could say everything we wanted to say and do everything we wanted to do on these machines.”

“We didn’t sit there saying, ‘We’d like to do this in the game, but we can’t.’ There’s plenty of power in these machines.”