Review: Far Cry 3

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_50ad753336ff3.jpg

Review: Far Cry 3 – Dit najaar komt er naast Medal of Honor: Warfighter en Call of Duty: Black Ops II nog een hele belangrijke shooter uit, namelijk Far Cry 3. Deze game valt alleen niet helemaal in hetzelfde straatje als de eerst genoemde twee, de focus ligt namelijk veel meer op de singleplayer die een enorme open wereld bevat. De game kent een jungle die groter is dan dat je ooit had durven dromen en op grafisch gebied is Far Cry 3 baanbrekend. Maar is dit genoeg om een goede game neer te zetten? Dat lees je in deze review.

Rumble in the Jungle

Far Cry 3 speelt zich af op een paar prachtige tropische eilanden met alle voorzieningen van dien. Er zijn boten, auto’s, wilde dieren, jungles, vijanden, hutten, dorpen en ga zo maar door. Het hele tropische gevoel zal bij je worden opgeroepen met deze game. Je bent op dit tropisch eiland terecht gekomen door een parachutesprong die niet helemaal goed gecoördineerd was. Hierdoor beland je per ongeluk op een eiland die in handen is van een criminele organisatie en zoals je al kunt raden, dat loopt nooit goed af.

Het eiland wordt geleid door ‘Vaas’ een knotsgekke meedogenloze criminele leider die op verkeerde manieren zijn geld verdient. Hij neemt jou samen met je vrienden gevangen vlak na de landing van jullie parachutesprong en vraagt vervolgens losgeld aan je ouders om je vrij te laten. Je weet alleen in het begin van de game te ontsnappen aan Vaas en na een hevige achtervolging word je uiteindelijk opgevangen door een ‘local’ genaamd Dennis.

Dennis leid je rond op het eiland en op dat moment ga je doorhebben wat je allemaal te wachten staat. De hoofdpersoon die jij speelt, Jason, wil graag zijn vrienden bevrijden uit handen van Vaas en dat is dan ook waar de game over het algemeen om draait. Je ontmoet verschillende mensen tijdens de game op het eiland met allemaal dezelfde interesse, Vaas neerhalen.

Open wereld

Far Cry 3 maakt gebruik van het ‘open wereld’ concept en dat betekent dus dat wanneer je geen missie aan het doen bent, je vrij de jungle kunt verkennen. Het verkennen kan in principe ter land, ter zee en ook gedeeltelijk in de lucht. Je kunt in de game de oceanen verkennen met verschillende boten of jetski’s, maar zwemmen is ook een optie. Over het land kun je ervoor kiezen om ter voet te gaan of één van de vele auto’s te pakken. Er zitten helaas geen vliegtuigen in de game om het luchtruim onveilig te maken, maar wel zijn er enkele paragliders te vinden. Deze staan meestal bovenaan een berg en hiermee kun je door de lucht vliegen en het eiland van bovenaf bekijken.

De structuur van de game kun je vergelijken met bijvoorbeeld GTA, alleen dan in de jungle. Op je radar wordt aangegeven waar een nieuwe missie beschikbaar is en je kunt zelf kiezen of je daar heen wilt gaan of gewoon wilt cruisen. Het eiland is alleen wel in het bezit van Vaas, dus dat betekent dat er regelmatig soldaten van hem op het eiland zullen rondlopen. Deze soldaten zullen je, mits ze je zien, aan gaan vallen en als je niet oppast krijg je er steeds meer op je dak. Dat is alleen niet het enige waarvoor je uit de weg moet gaan, er zijn ook een flink aantal wilde dieren aanwezig in de jungle. Nu doen de geiten en varkens niet zoveel kwaad, maar er zijn ook beren en zelfs luipaarden en panters die iets minder lief zijn.

De open wereld in Far Cry 3 is uiterst interessant vanwege de mysterie die er achter hangt. Je hebt het gevoel alsof alles wat je hoort en wat je ziet deel uitmaakt van iets veel groters en dat niets is wat het lijkt. De sfeer die men hiermee overbrengt is dan ook behoorlijk uniek en een jungle als open wereld is een keer wat anders dan een stad. Het is alleen niet zo dat de lol die je hebt in een stad ook hebt in een jungle.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_50ace47c44df9.jpg

RPG-elementen

Naast het verhaallijn kent Far Cry 3 ook een aantal andere elementen die de game interessant moet houden. Zo zijn er een hoop RPG-elementen in verwerkt die je de mogelijkheid geven om je personage te verbeteren. Je verdient door het voltooien van missies zogenaamde XP-punten die je kunt inwisselen voor nieuwe vaardigheden, zoals het vermoorden van een vijand op een richel of door op diegene te springen. Voor het kopen van nieuwe wapens heb je geld nodig, evenals het kopen van attachments. Als je alleen eenmaal een wapen hebt opgepakt kun je deze gratis ophalen bij een gunshop, attachments daarentegen moet je wel zelf kopen.

Om voorwerpen en geld mee te nemen heb je een rugzak nodig en een portemonnee, maar de standaard uitvoering van deze items is niet zo groot. Wil je dus een grotere rugzak hebben dan zul je dieren moeten slachten voor een stuk leer, hieruit kun je vervolgens een grotere rugzak maken. Dit soort elementen zorgen ervoor dat je dus ook regelmatig op jacht moet om dieren te doden en te villen. Het feit dat het eiland alleen vol met vijanden zit zul je dit zachtjes moeten doen, je kunt dus een sniper uitrusten met een geluidsdemper of op safe spelen en een boog meenemen.

In Far Cry 3 is het ook mogelijk om jezelf te genezen of een shot te geven van een middel die een bepaalde vaardigheid tijdelijk verbeterd. Om deze spuiten te maken heb je bladeren nodig, deze kun je uit de jungle vrij plukken en gebruiken voor je spuiten. Munitie en dergelijke neem je mee in holsters die je ook weer kunt uitbreiden zodat je meer mee kan nemen. Al deze mogelijkheden en opties zorgen ervoor dat je echt een personage ontwikkelt en verbetert op vele gebieden. De opties zijn interessant en uitgebreid en zorgen ervoor dat je meer van het eiland ziet dan dat je op eigen houtje zou gaan verkennen.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_50ad713b2efa9.jpg

Technische problemen

Far Cry 3 is een game boordevol content, opties, gebieden, voertuigen en noem het maar op. Dit gaat alleen niet geheel zonder de nodige bugs en problemen. Zo had ik regelmatig last van het feit dat progressie die ik maakte tijdens het verkennen van het eiland niet goed werd opgeslagen. Wanneer ik bijvoorbeeld soms een missie haal en aan het verkennen ben en doodga, ging ik opeens terug naar het einde van de missie die ik eerder had gehaald. Dit ondanks het feit dat ik de missie al voltooid had en de game opgeslagen was. Het is geen grote ramp, het kan immers gepatcht worden en van andere mensen heb ik vernomen dat ze dit probleem niet ondervonden.

Wel zijn er bugs die zich af en toe voordoen in de oceaan, waardoor ik onder de map kwam terwijl ik gewoon weer op het land wilde klimmen. Verder is vooral de framerate niet helemaal goed. De game ziet er absoluut fantastisch uit, maar de framedrops zijn enorm tergend. Naast de framerate problemen is er ook nog eens hevige screen-tearing door het beeld heen. Dit is toch wel jammer maar in wezen heeft dit ook een beetje te maken met het feit dat Far Cry 3 een redelijk zware game is.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_50ad7160ca6ca.jpg

Grafisch een prachtige game

Ondanks de wat grafische glitches is de game qua looks echt één van de best uitziende PS3-games die ik ooit gezien heb. Mensen die de game bijvoorbeeld leggen naast shooters als Battlefield 3 zullen die laatste opeens niet meer zo mooi vinden. Mocht je de vergelijking maken met Black Ops II dan lijkt het alsof je er een PSOne game naast hebt liggen. Far Cry 3 is zo ontzettend mooi en kent zoveel detail in de kleurrijke textures, het is werkelijk wonderbaarlijk dat dit nog op de PS3 mogelijk is.

Als je dan ook nog eens boven op een berg staat en de mogelijkheid krijgt om voor je uit te kijken, dan valt je mond gewoon open. Je kunt zover de jungle inkijken en alles is zo kleurrijk en mooi, het is werkelijk waar een fantastische game om naar te kijken. Op grafisch gebied kun je het niveau van Killzone-games en Uncharted verwachten, zo mooi ziet Far Cry 3 er namelijk uit. Prachtige game!

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_50ad7190aac4d.jpg

Van alle markten thuis

Naast een meeslepende singleplayer modus biedt Far Cry 3 nog veel meer, sterker nog, het is zo’n complete game dat je haast zou verwachten dat men er meer geld voor zou vragen. Je krijgt namelijk ook nog eens een goed doordachte multiplayer modus, een uitstekend werkende map-editor en een volledig opzichzelfstaand coöp modus. De coöp modus heeft namelijk helemaal zijn eigen verhaal die je met zijn tweeën in split-screen of online kunt spelen.

De multiplayer is voorzien van verschillende leuke game modi en de framerate problemen die de singleplayer heeft zijn eigenlijk niet aanwezig in de multiplayer. De game ziet er alleen nog wel steeds echt heel goed uit in de multiplayer. Het feit dat er geen open wereld geladen moet worden scheelt natuurlijk al een hoop voor de multiplayer. Je kunt op maps spelen die door de community gemaakt zijn, door de ontwikkelaar of misschien zelfs wel door jezelf. Dit maakt de multiplayer verfrissend en altijd anders.

Het feit dat je ook gewoon in voertuigen kunt stappen, paragliders mee de lucht in kunt nemen en dieren kunt afknallen maakt de multiplayer enorm dynamisch. Zo kun je bijvoorbeeld een map maken met heel veel honden of panters waardoor je goed moet uitkijken waar je loopt.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_50ad71d54cfb2.jpg

Missies zo variërend als het maar kan

Het mooie aan Far Cry 3 is dat het niet ‘yet another shooter’ is die de zoveelste oorlog probeert te vertellen. De game heeft niet echt regels waar het zich aan moet houden behalve het feit dat het enigszins realistisch moet blijven. Hierdoor zijn de missies enorm variërend en ook nog eens leuk om te doen. Geen enkele missie lijkt op elkaar en je belandt echt van situatie in situatie, maar nooit weer in dezelfde.

Het leveldesign is ook nog eens iets waar m’n mond echt van openviel. Zo is er een level waar je het onderkomen van Vaas bestormd en terechtkomt in een gebouw. Je staart in dit gebouw naar gespietste tijgers, TV’s opgestapeld terwijl ze rare teksten vertonen gecombineerd vlammen en lampen om je heen. Het is gewoon zo ‘insane’ dat je een ervaring krijgt die gewoon geen enkele andere game ooit bij je in de huiskamer heeft gebracht. Deze shooter is zo enorm innovatief en de manier waarop missies gebeuren en sommige missies verlopen, je zou het haast een meesterwerk van een game noemen.

Ook gebruik je in de game regelmatig één van de tropische besjes die op het eiland groeien of neem je een apart drankje. Hierdoor veranderd opeens de gehele game in één grote trip waar echt werkelijk de gekste dingen in gebeuren. Deze trips zijn zo bizar en overweldigend dat je gewoon jezelf betrapt op het feit dat je met een enorme big smile op het puntje van je stoel die game zit te spelen. Deze trips laten ook zo’n enorme indruk op je achter dat je na het voltooien van de missie echt even diep ademhaalt van: “wow, wat heb ik nu weer meegemaakt.”

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_50ad71bb3429b.jpg

Legt de lat voor nieuwe shooters enorm hoog

Far Cry 3 legt de lat voor nieuwe shooters echt enorm hoog, niet alleen is dit namelijk een hele goede game, maar het is een baanbrekende game. Far Cry 3 zet een nieuwe standaard neer voor shooters en open werelden die voorlopig door geen enkel andere shooter geëvenaard zal worden. Het laat de verhalen van games als Battlefield 3, Call of Duty: Black Ops II en Medal of Honor lijken op een enorm prutswerk.

Ik hoop van harte dat zoveel mogelijk mensen deze game gaan proberen en dat Far Cry 3 de respect krijgt die het verdient. Deze game loopt zover voor op de andere shooters die de laatste tijd uitgekomen zijn, het is echt wonderbaarlijk. Alles klopt gewoon aan Far Cry 3 en mocht je nog niet overtuigd zijn na deze review dan weet ik het ook niet meer.

Conclusie

Far Cry 3 is een game zoals je ze niet vaak tegenkomt. Alles lijkt te kloppen en op een paar bugs na is dit eigenlijk de shooter van het jaar. Vergeet Black Ops II en vergeet al helemaal MoH: Warfighter; want Far Cry 3 is waar je moet zijn. Dit is een uiterst creatief en innovatief meesterwerk die je gewoon gespeeld moet hebben. Far Cry 3 is mijn persoonlijke ‘Game of the year’, want alles klopt aan deze game op een paar grafische glitches na. De minpunten wegen niet echt op tegen de talloze pluspunten, want niet alleen is dit de mooiste shooter die er is op de PS3, maar hij is ook nog eens voorzien van een fantastisch verhaal. Alsof dat nog niet genoeg was krijg je ook nog eens een map-editor, goed doordachte multiplayer modus, coöp modus met eigen verhaal en een open wereld waar je u tegen zegt.

Pluspunten

 • Meest creatieve level design in een shooter ooit
 • Talloze RPG-elementen
 • Grafisch hoogstandje
 • Meer dan 20 uur aan gameplay ondersteunt door een goed verhaal
 • Ontzettend veel wapens met ook nog eens allemaal attachments
 • Open wereld
 • Stealth of Rambo? De keuze is aan jezelf

Minpunten

 • Screen-tearing
 • Framedrops
 • Checkpoints deugen soms niet helemaal

Boxshot Far Cry 3

Far Cry 3

Releasedatum:
28-11-2012
Genre:
Shooter
Uitgever:
Ubisoft
Ontwikkelaar:

58 reacties

 1.    2374 XP
  peyj's avatar

  Leuke review! Kan niet wachten om deze game te spelen 😀

 2.    417 XP
  Omer58's avatar

  DAMN, ben van plan m te gaan halen, mijn BO2 lukt niet online -__-, die trg geven en deze halen dan

 3.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  Gameplay meer dan 20 uur?? Ik denk toch wel heel wat meer

 4.    440 XP
  Scholtenbrau's avatar

  Zozo, een 10 voor grafische prestaties en de rest een 9,5… Belooft zeer veel goeds. Was niet onder de indruk van Far Cry 2, maar deze ga ik zeker volgende week halen.

 5. Anoniem -   
  212.159.225.xxx's avatar

  Wat ik persoonlijk ook een pluspunt vindt is dat je (net als COD) bij multiplayer een rankssysteem hebt, dan is het in ieder geval niet zo doelloos. Goede review overigens!

 6.    1058 XP
  Vloetje's avatar

  Het punt zal best terecht zijn, maar 2 van de 3 minpunten hebben te maken met het grafische aspect, en dan toch een 10 voor de graphics…

 7. Anoniem -   
  77.170.208..xxx's avatar

  ik wacht met Far Cry 3 te halen tot Far Cry 3 Game of The Year Edition in 2013.

 8. Anoniem -   
  77.170.208..xxx's avatar

  PSX-Sense ik heb een vraag kun je ook met map-editor als je klaar bent met een map ook splitscreen spelen??

 9.    84 XP
  Lastige Jongeman's avatar

  Eerste alinea, “straat je” wat denk ik straatje moet zijn.

  OT: Interessante review, kan niet wachten tot hij uitkomt! En wat betreft GOTY, ben ik het totaal met je eens.

 10.    148 XP
  The Six Path Of Pain's avatar

  9.5 zo hoog 😀

 11.    209 XP
  J-055's avatar

  Nog een paar dagen… Dan ga ik… INSANE!!!

 12. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @Vloetje:

  ja vreemd

 13.    865 XP
  Sir. Nigell's avatar

  deze review beloofd veel goeds 🙂 moet m zeker ff halen

 14. crew Management -    4947 XP
  M4GN3T's avatar

  @Vloetje: Het zijn in mijn ogen niet zo zeer problemen met het grafische aspect van de game. Far Cry 3 ziet er geweldig uit, level-design is perfect, de jungle is geweldig, het wat er is mooi, het vuur is mooi ga zo maar door. Ik zie de framerate (die overigens niet zo bijzonder erg is) meer als een technisch probleempje, evenals de screen-tearing die ik niet zo heel erg vindt omdat het niet echt iets weghaalt van de ervaring. Voor mij mag elke game, inclusief deze probleempjes, er wel zo uit zien op de PS3.

 15.    91 XP
  Srakkars's avatar

  Klinkt zeer positief! Ik denk dat deze review het verschil maakt tussen de twijfelaars. Ik heb nog nooit een Far Cry game gespeeld, alleen 2 bij een vriend. Maar zit er serieus om te denken om hem te halen, als je kijkt hoe positief ze erover zijn! Maar eerst nog even de nieuwe DLC van Battlefield spelen 😀

 16.    101 XP
  Jasonace7's avatar

  IK wou wat meer info over de Map editor?

  En heeft de game split-screen?

  Maar verder een hele goede review!!!

 17.    1982 XP
  De Zak Aardappelen's avatar

  Hmmm zit eraan te denken om dit spel te halen.
  Heb altijd al gehouden van overlevingsgames.
  Alleen een minpuntje vind ik de guns een paar is prima maar ik had het liever gedaan met gewoon zelf dingen maken en killen.
  Je hebt tuurlijk niet 24/7 guns dat snap ik. Die SP lijkt mij idd het best en MP/Coop af en toe ook leuk.
  Een vraagje: Is het handig/Moet je FC1/2 gespeeld hebben?
  Als ik hem koop ga ik voor de FC3 Lost Expeditions Edition ( met twee extra missies ) voor 46 eu en toch maar niet de Insane Edition met dat poppetje, al die extra content, survivalgids en zo’n kit. Al kan ik die ook voor 66 krijgen.

 18.    330 XP
  chocazz's avatar

  @Tom-Zwolle: jij denkt het zij weten het.

 19.    636 XP
  klapper's avatar

  Ow dit ziet er ook wel goed uit, hier moet ik nog ff over na denken 🙂

 20. crew Management -    4947 XP
  M4GN3T's avatar

  @Jasonace7: Wat wil je precies weten? Je kan wel splitscreen met co-op maar helaas is er geen offline multiplayer met splitscreen.

 21.    2374 XP
  peyj's avatar

  @De Zak Aardappelen:

  Voor Far Cry 2 hoefde je deel 1 ook niet te hebben gespeeld. En deel 3 slaat ook een geheel nieuwe weg/verhaal in. Dus je hoeft het niet gespeeld te hebben. Hoewel deel 2 er wel voor zou zorgen dat je deel 3 alleen maar mooier vind, wat een irritante game was dat :P. Op het forum staat trouwens een linkje waar die voor 60 euro de insane edition kan krijgen. Maar komen denk ik dan wel verzendkosten overheen. Maakt niet uit welke versie deze game lijkt me zowiezo een aanraden (alle reviews dikke voldoendes!).

 22. crew Management -    4947 XP
  M4GN3T's avatar

  @peyj: rechts in de sidebar staat de insane edition ook voor 60eu bij bol 🙂

 23. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @Jasonace7: In de IGN review lieten ze splitscreen zien, 2 player voor co op maar ik weet niet of het ook voor online mp is. Het zou wel cool zijn dan

 24.    1982 XP
  De Zak Aardappelen's avatar

  @M4GN3T: Ja dat is de PC Insane Edition, voor de PS3 is die 80 en de Lost Expeditions is 60. 😛
  Gewoon de normale hebben ze wss later.

 25.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  @chocazz:

  Ja het is de verhaallijn wat dik 20 uur duurt maar alles wat er bij komt zit je toch wel op dik 50 uur

 26.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  @De Zak Aardappelen

  Ik heb de Insane Edition op releasegamingworld ge-preorders. Kost die nog geen 60 euro op ps3

 27.    1982 XP
  De Zak Aardappelen's avatar

  @Tom-Zwolle: Ja ik zag het op het forum thnx. Nice dingen zitter erbij. Ook veel extra missies/content. :)Dan nog Vaas Wahine, zo’n guide en die kit erom heen. 😀
  Die Monkey Business is al een uur meer en dan de Lost Expeditions missies, en de 3 packs ( Hunter, Warrior, Predator ) zorgen ook al voor meer dan 40 min aan SP en MP.
  Dus dat komt al boven die 20 uur en dan nog alles vrij ontdekken, MPtje, Coopje etc kan je je er goed mee vermaken.

 28. crew Management -    4947 XP
  M4GN3T's avatar

  @Tom-Zwolle: Daarom staat er ‘meer dan’ bij, 20 uur is gewoon wat je aan het verhaal kwijt bent.

 29.    2260 XP
  iRobbert-'s avatar

  Mooie review Roy, game oogt goed, dit is zeker een “Must-Haver” voor mij.

 30. Anoniem -   
  178.117.116.xxx's avatar

  WAAAAAAAW !

 31.    101 XP
  Jasonace7's avatar

  @M4GN3T:

  Oke bedankt:) co-op vind ik altijd wel leuk !

 32.    101 XP
  Jasonace7's avatar

  @Naam…:

  Oh oke bedankt ik ga wel effe die ign review checken 🙂

 33.    2120 XP
  klupido's avatar

  @M4GN3T: Jo mooie review man! Even een vraagje heb je hier een Online pass voor nodig ?

 34. crew Management -    4947 XP
  M4GN3T's avatar

  @klupido: thx! 🙂 Ja je hebt een online pass nodig + uPlay account

 35.    283 XP
  F1-BS-FR's avatar

  Volgens mij is de reviewer redelijk enthousiast over FC3 :p

  Ik haal hem zeker in huis.

 36.    3140 XP
  moes's avatar

  @M4GN3T:

  was die game zo mooi, dat je die framedrops vergeten was? en daarom gaf je de graphics een 10?

 37. crew Management -    4947 XP
  M4GN3T's avatar

  @moes: De framedrops zijn gewoon niet zo heel erg ja tis soms ff merkbaar maar het valt best mee. Graphics verdienen gewoon een dikke 10.

 38.    3140 XP
  moes's avatar

  @M4GN3T:

  ik ben blij om dit te horen 😀 want iedereen zit bij die vergelijkgsvideo te zeiken dat de ps3 versie gefaald heeft en dat ze de xbox 360 versie hebben pre orderd.

 39.    232 XP
  WarJunkie's avatar

  @M4GN3T: de wapens , gaan die ook zo snel kapot als in FC 2 ?

 40.    2374 XP
  peyj's avatar

  @M4GN3T:

  Haha, die zie ik niet:P Gebruik adblock XD

 41.    222 XP
  Frank_1991's avatar

  Ik kan steeds minder goed wachten de laatste paar dagen met al dat nieuws hier over FarCry 3. Heb hem al een tijdje in de pre-order staan (Insane Edition) is bij Dixons maar 5 euro duurder dan de normale versie. Bij alle andere winkels is hij €80 euro.

  Nog maar een paar dagen en we mogen met zn alle beginnen aan deze geweldige game 🙂

 42.    1058 XP
  Vloetje's avatar

  @M4GN3T:

  Thanks for the explan, all clear!

 43.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  Heb em al besteld. Heb er zin in! Die Framedrops etc was ik helaas al bang voor 🙁

  @Tom-Zwolle: Het verhaal 😉 Totale gameplay uren liggen wel hoger.

 44. Anoniem -   
  83.83.164.xxx's avatar

  heb je naast screen-tearing en framedrops ook last gehad van game freezes of dat niet? zoals je (waarschijnlijk) ook had met skyrim?
  thnx
  goede review trouwens

 45. crew Management -    4947 XP
  M4GN3T's avatar

  @83.83.164.xxx: nee totaal niet en thanks 🙂

 46. Anoniem -   
  77.170.208..xxx's avatar

  bij pluspunten vergeet jullie erbij te zetten de COOP multplayer/splitscreen mode 😉

 47.    2120 XP
  klupido's avatar

  @M4GN3T: uPlay hoe krijg je dat op een playstation ?

 48. crew Management -    4947 XP
  M4GN3T's avatar

  @klupido: Je moet gewoon je account gegevens invullen wanneer je online wilt

 49.    2120 XP
  klupido's avatar

  @M4GN3T: Oh okaay !

 50. Anoniem -   
  Marco's avatar

  Ik heb een vraag ik speel de game nu 2 dagen alleen heb nog maar 1 wapen op zak en je zou er meerdere mee kunnen nemen hoe kan dat ? Hoe unlock je dat ?

 51.    1384 XP
  Bappie-NL's avatar

  Jeetje wat een enthousiaste review! Dat beloofd wat dan… Ik ben niet echt een shooter fan, maar als ik de review zo lees zou Far Cry 3 ook voor mij een leuke game kunnen zijn. Jagen etc. vind ik ook leuk, neem Red Dead Redemtion daar heb ik me ook kostelijk in vermaakt mijn jacht tochten…

  Vraagje: Valt er ook iets te verzamelen in Far Cry 3?

 52.    847 XP
  Thijs's avatar

  @Bappie-NL: Ja, relikwieën, geheugenkaarten en volgensmij nog een paar dingen.

 53.    847 XP
  Thijs's avatar

  @Marco: Dan moet je dieren doden om een grote wapenriem te maken, druk op pauze en ga naar iets van voorwerpen maken, dan zie je het wel.

 54.    1384 XP
  Bappie-NL's avatar

  @Thijs:

  Oke, thanks… Dan weet ik zeker dat Far Cry 3 ook bij mij in mijn collectie zal komen. 😉

 55. Anoniem -   
  145.97.230..xxx's avatar

  Beste spel dit jaar en dit wordt wss een van mijn favoriete spellen aller tijden. Onvoorstelbaar goed dit spel

 56. Anoniem -   
  Marco's avatar

  @thijs dankjewel man vandaag halve dag mee bezig geweest om alle wapenriemen te maken en rugzakken behalve de laatste lukt niet want weet niet waar gouwe tijgers zijn

 57. Anoniem -   
  82.156.97..xxx's avatar

  Spel net uitgespeeld op de pc Graphisch het beste dat ik ooit gezien heb . speelt heerlijk en genoeg content gewoon simpel weg Super

 58.    2059 XP
  da_teamkilla's avatar

  Damn, toch wel jammer dat ik PS All Stars: Battle Royale heb gevraagd voor Sinterklaas dan >.<

  Moet ik helemaal tot kerst wachten voor FC3…

Far Cry 3 Classic Edition verschijnt op 29 mei voor Far Cry 5 Season Pass houders
Far Cry 3 terug in de verkoop top tien
Zondag Budgetdag – Games – 2 Juni
Far Cry 3 al meer dan zes miljoen keer over de toonbank!