Volgende Hitman game zal een next-gen titel zijn


Hitman: Absolution ligt nog maar net in de winkels en er wordt al gesproken over een nieuw deel. Onze collega’s van Eurogamer melden namelijk dat het volgende deel in de franchise een titel voor de volgende generatie consoles zal zijn en daarnaast komen ze ook met het bericht dat Square Enix de franchise een ‘Call of Duty’ behandeling geeft.

Iedereen die hiervan schrikt, wees gerust. Square Enix heeft vooralsnog geen intentie om jaarlijks een nieuwe Hitman uit te brengen. Het enige wat ze doen is twee verschillende ontwikkelaars op de franchise zetten die afwisselend nieuwe delen produceren en elkaar ondersteunen. De ene ontwikkelaar is vanzelfsprekend IO Interactive en de andere ontwikkelaar zal Square Enix Montreal zijn.

“It’s like with Treyarch and Infinity Ward,”

“You have an IP that has been developed. They will feed off each other, as well as [have] some things that stand out.”

“I think with these big franchises it takes a long time to develop just one game. If you can, work a little bit in parallel at least and help each other out.”

In de tussentijd is IO Interactive al aan de slag gegaan met een nieuw project, maar of dit een nieuwe Hitman is, dat is niet bekend. Het zal ongetwijfeld ook nog wel even duren alvorens we weer wat horen omtrent een nieuw deel, dus vermaak je tot die tijd vooral met het net verschenen Hitman: Absolution.

Boxshot Hitman Absolution

Hitman Absolution

Releasedatum:
20-11-2012
Genre:
Actie
Uitgever:
Square Enix
Ontwikkelaar:
Harde actie in de filmtrailer van Hitman Agent 47
Gepubliceerd op 12 feb, 2015 om 12:20
Hitman: Agent 47 uitgesteld naar de zomer van 2015
Gepubliceerd op 18 okt, 2014 om 14:59
Rupert Friend als Agent 47 gespot op de set van de Hitman film
Gepubliceerd op 19 feb, 2014 om 16:55
Acteur Zachary Quinto is toegevoegd aan de cast van de nieuwe Hitman film
Gepubliceerd op 3 feb, 2014 om 13:30
 1.    949 XP
  Timutz's avatar

  Absolution is zeker een topper dus een vervolg is nooit mis. 🙂

 2.    440 XP
  Scholtenbrau's avatar

  “daarnaast komen ze ook met het bericht dat Square Enix de franchise een ‘Call of Duty’ behandeling geeft.” Wow, kreeg ik me daar toch even een hartverzakking! 😉

  Was wel te verwachten dat het volgende Hitman deel voor de next gen consoles zou zijn. Er komt niet elk jaar een Hitman titel uit en in 1 á 2 jaar kunnen we zeer waarschijnlijk de nieuwe PlayStation en Xbox verwachten.

 3.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  Ik heb gisteren de new Hitman gespeeld op mijn pc, en ik moet zeggen dat de game er niet echt mooi uit ziet (ultra) mijn oude hd5770 pc heeft er geen moeite mee, en op mijn duo 6870 pc ziet het er niet veel mooier uit. De game zelf vind ik tot nu toe ook nog niet echt heel goed. Heb alleen nog het eerste gedeelte uitgespeeld, dus hopelijk veranderd dat nog.