Hitman: Absolution ligt nog maar net in de winkels en er wordt al gesproken over een nieuw deel. Onze collega’s van Eurogamer melden namelijk dat het volgende deel in de franchise een titel voor de volgende generatie consoles zal zijn en daarnaast komen ze ook met het bericht dat Square Enix de franchise een ‘Call of Duty’ behandeling geeft.

Iedereen die hiervan schrikt, wees gerust. Square Enix heeft vooralsnog geen intentie om jaarlijks een nieuwe Hitman uit te brengen. Het enige wat ze doen is twee verschillende ontwikkelaars op de franchise zetten die afwisselend nieuwe delen produceren en elkaar ondersteunen. De ene ontwikkelaar is vanzelfsprekend IO Interactive en de andere ontwikkelaar zal Square Enix Montreal zijn.

“It’s like with Treyarch and Infinity Ward,”

“You have an IP that has been developed. They will feed off each other, as well as [have] some things that stand out.”

“I think with these big franchises it takes a long time to develop just one game. If you can, work a little bit in parallel at least and help each other out.”

In de tussentijd is IO Interactive al aan de slag gegaan met een nieuw project, maar of dit een nieuwe Hitman is, dat is niet bekend. Het zal ongetwijfeld ook nog wel even duren alvorens we weer wat horen omtrent een nieuw deel, dus vermaak je tot die tijd vooral met het net verschenen Hitman: Absolution.