Het is geen geheim dat Ubisoft baas Yves Guillemot de nieuwe generatie consoles graag snel ziet verschijnen. Hij liet eerder al doorschemeren dat hij de huidige generatie consoles graag vervangen ziet worden en in een interview met Polygon gaf hij wederom aan dat de huidige consolecyclus erg lang is.

De industrie is volgens Guillemot een cyclus van rond de vijf jaar gewend en de Xbox 360 is nu al een jaar of zeven tot acht in omloop en dat is gewoonweg te lang. Guillemot hoopt dan ook dat de opvolgers van de volgende generatie consoles sneller zullen verschijnen, zodat de aanvoer van nieuwe IP’s constant kan blijven.

“The transition has been very long,”

“We need new consoles and at the end of the cycle generally the market goes down because there are less new IPs, new properties, so that damaged the industry a little bit. I hope next time they will come more often,”

Daarnaast levert een nieuwe generatie consoles nieuwe innovatieve ideeën op en dat blijft een beetje stilstaan met een lange cyclus. Reden genoeg dus voor een nieuwe generatie consoles en ondanks het vele geroep hierom uit de industrie lijkt de PlayStation 4 zich niet voor het einde van 2013 aan te dienen.