Totale verkopen Grand Theft Auto games nu op 125 miljoen


De Grand Theft Auto franchise is één van de belangrijkste franchises voor Rockstar Games en Take Two en volgend jaar mogen we eindelijk weer een nieuw deel verwachten. In de tussentijd verkopen oudere delen ook nog gewoon aan de lopende band, want het totale aankopen van alle delen die tot dusver zijn uitgebracht staat op maar liefst 125 miljoen op dit moment. Van dit totale aantal is Grand Theft Auto IV alleen al goed voor maar liefst 25 miljoen verkopen.

De CEO van Take Two, Strauss Zelnick, maakte deze cijfers bekend bij een presentatie op de Credit Suisse 2012 Technology Conference. Als we dan terugkijken op de laatste keer dat er cijfers bekend gemaakt werden zien we dat de franchise in slechts iets meer dan een jaar tijd goed is geweest voor 11 miljoen verkopen. Het laatste bekende aantal was 114 miljoen verkopen en dat maakte Take Two in september 2011 bekend.

Wat de cijfers van andere delen zijn, is helaas niet bekend, maar met zulke astronomische aantallen kunnen we wel stellen dat de uitgever meer dan goed zit met deze franchise. Het succes van de franchise zit hem volgens Zelnick trouwens in het af en toe uitbrengen van een nieuw deel in plaats van om de twee jaar. Een beetje een James Bond principe, waarvan ook te zeggen valt dat het continu succesvol is, zolang je het maar niet te vaak uitbrengt.

 1. crew Redacteur -    2219 XP
  Sensu's avatar

  Haha heet die gast gewoon Strauss. Sorry heb OT niets te melden.. Beetje een slecht voorbeeld.

  Maar oké, wel mooi dat het zo goed verkoopt. 😉

 2.    4534 XP
  ps3dennis's avatar

  Ik had wel meer verwacht, vergeet niet dat deze games 4xdubbel zijn uitgebracht.

 3.    1945 XP
  klupido's avatar

  And then there was GTA 5….

 4.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  Ook niet anders verwacht van Rockstar. Super!