De Grand Theft Auto franchise is één van de belangrijkste franchises voor Rockstar Games en Take Two en volgend jaar mogen we eindelijk weer een nieuw deel verwachten. In de tussentijd verkopen oudere delen ook nog gewoon aan de lopende band, want het totale aankopen van alle delen die tot dusver zijn uitgebracht staat op maar liefst 125 miljoen op dit moment. Van dit totale aantal is Grand Theft Auto IV alleen al goed voor maar liefst 25 miljoen verkopen.

De CEO van Take Two, Strauss Zelnick, maakte deze cijfers bekend bij een presentatie op de Credit Suisse 2012 Technology Conference. Als we dan terugkijken op de laatste keer dat er cijfers bekend gemaakt werden zien we dat de franchise in slechts iets meer dan een jaar tijd goed is geweest voor 11 miljoen verkopen. Het laatste bekende aantal was 114 miljoen verkopen en dat maakte Take Two in september 2011 bekend.

Wat de cijfers van andere delen zijn, is helaas niet bekend, maar met zulke astronomische aantallen kunnen we wel stellen dat de uitgever meer dan goed zit met deze franchise. Het succes van de franchise zit hem volgens Zelnick trouwens in het af en toe uitbrengen van een nieuw deel in plaats van om de twee jaar. Een beetje een James Bond principe, waarvan ook te zeggen valt dat het continu succesvol is, zolang je het maar niet te vaak uitbrengt.