Het schrijversteam bestaande uit Patrick Melton en Marucs Dunstan zijn hard aan het werk om het spektakel van de God of War-serie naar het grote scherm te vertalen. Tijdens een discussie over hun laatste samenwerking, The Collection, kwam het onderwerp op tafel waarin ze ShockTillYouDrop.com een update gaven over hoe het gaat met het script van GoW.

Het duo was binnengehaald om veranderingen aan te brengen op het scenario geschreven door David Self. Veel details over het verhaal mogen ze nog niet kwijt, maar ze waren wel in staat om te vertellen hoe de God of War-film zal verschillen met soortgelijke actiefilms zoals Clash of the Titans en Immortals. Ze streven er bijvoorbeeld naar om de GoW-film binnenin het genre te heruitvinden, zodat de film zich onderscheid van standaard actiefilms.

“Those movies can inform the God of War to step in a more bold direction. “Not to join those ranks, but to stand head and shoulders apart like other reinventions have done within that genre.  The satisfying element is to look at those movies as a commentary on the genre and now say something different.”

Ook Sony lijkt de aanpak van de schrijvers wel te waarderen, want in plaats van beschermend te zijn over de origine van het verhaal, laat schrijver Melton weten dat ze juist erg veel vrijheid van het Japanse bedrijf krijgen om het verhaal aan te passen. Sterker nog, ze moedigden het zelfs aan.

“Sony games, you think they’d be sacred about the origin story and all of that, but they were encouraging us to make it different from those movies and if that means going in dramatic shifts, they were cool of it.  And they’re involved.”