http://www.psx-sense.nl/images/file/img_50b77185f0966.jpg

Sony Computer Entertainment Benelux had voorheen twee kantoren, één in België en één in Nederland. Het kantoor in Nederland staat in Hilversum en verwelkomt binnenkort hun Belgische collega’s, het Belgische kantoor gaat namelijk de deuren sluiten. Vanuit Hilversum gaat het bedrijf vervolgens de Nederlandse als de Belgische markt bedienen.

De sluiting zou volgens managing director SCEB Bart van de Giessen niks te maken hebben met bezuinigingen. Zo vertelt hij “Het belangrijkste is dat Sony Computer Entertainment Benelux op deze manier efficiënter kan werken.” Voor retailers zou de samenvoeging geen grote gevolgen hebben, het enige verschil is dat sales samen met de marketing vanuit Hilversum wordt gedaan. Mensen die bij het kantoor in België werken kregen onlangs het voorstel hun werk voort te zetten in Nederland.

“Wij blijven de Belgische markt gewoon bedienen. Het complete salesteam blijft bijvoorbeeld gewoon aan. Het verschil is dat sales vanaf volgend jaar samen met de marketing vanuit Hilversum wordt gedaan. De mensen die werkzaam zijn op het Brusselse kantoor hebben onlangs een voorstel gekregen om de werkzaamheden voort te zetten in Nederland. We zitten midden in dat proces en ik kan uit respect voor hen niets zeggen over wie wel of niet mee gaat”

“Het is belangrijk dat iedereen weet dat Sony Computer Entertainment Benelux de werkzaamheden in België met retail en andere partners gewoon blijft continueren.”