Assassin’s Creed III is net uit en is ten opzichte van Assassin’s Creed II een grote stap voorwaarts in de franchise dankzij een nieuw klimsysteem, nieuw vechtsysteem, nieuwe engine en ga zo maar door. Ubisoft heeft dan ook jaren gewerkt aan het ‘derde’ deel, maar om ons tussentijds tevreden te houden brachten ze Brotherhood en Revelations uit.

Nu Assassin’s Creed III eenmaal uit is, is het afwachten wat Ubisoft gaat doen met de franchise, maar een onlangs uitgestuurde enquête (via TGL) suggereert dat Ubisoft er over nadenkt om volgend jaar een nieuw deel uit te brengen.

De enquête is voornamelijk gericht op algemene tevredenheid aangaande de gameplay, het vechten, sequenties en meer, maar sommige vragen zijn net wat interessanter. Zo is Ubisoft erg benieuwd naar hoe de ondervraagden denken over een nieuw deel eind 2013 en of ze deze dan zouden kopen. Dit wekt de indruk dat bij genoeg animo de franchise tot aan deel vier weer tussendelen zal krijgen.

Daarnaast werd ook de vraag gesteld hoe men denkt over Uncharted 3: Drake’s Deception wat aangeeft dat een potentieel nieuw deel een wat meer gescripte gameplay zal kennen. Interessant is ook dat Ubisoft nadenkt over een drop-in/drop-out coöperatieve speelfeature en een terugkeer van Desmond, Connor en de Amerikaanse revolutie.

Op dit moment is de enquête niet officieel door Ubisoft bevestigd, maar gezien hun verleden met enquêtes rondom de Assassin’s Creed franchise klinkt dit redelijk geloofwaardig. Het is even afwachten alvorens Ubisoft hun plannen daadwerkelijk bekend maakt, maar de suggesties op basis van de enquête zijn in ieder geval interessant. Laat hieronder jouw mening horen.