De PlayStation Vita is nog geen knallend succes geweest tot dusver. De verkopen stellen naar ons inzien aardig teleur en ondanks dat Sony stil is over de wekelijkse verkopen in Europa en Amerika kunnen we van totale verkoopaantallen die eens in de zoveel maanden vrijgegeven worden afleiden dat het maar mondjesmaat gaat. In Japan verkoopt de handheld gemiddeld gezien per week 10.000 keer of minder met sporadisch een uitschieter.

Het grote succes moet nog bereikt worden en ondanks een aantal grote releases recent lijkt dit geen grote aardverschuiving te hebben opgeleverd. Toch valt er ook zeker goed nieuws te melden omtrent de handheld, want afgelopen vrijdag was in Amerika ‘Black Friday’, de dag na Thanksgiving waar Amerikanen massaal inkopen doen voor de feestdagen. De PlayStation Vita heeft het hierbij goed gedaan, want de handheld ging maar liefst 160.000 keer over de toonbank in een week tijd dankzij Black Friday.

De PlayStation 3 heeft het ook erg netjes gedaan met een totaal aantal verkopen van 525.000 units. Wel moeten we Microsoft nog voor laten gaan, want zij wisten 750.000 Xbox 360 units weg te zetten.