Het is zeker een goede vraag: zijn games ook kunst, of is het toch maar zuiver om te entertainen? De meningen zijn hierover verdeeld, want als films kunst zijn, dan zijn games als Heavy Rain dit toch ook? Maar een game is toch niet evenwaardig aan een Picasso of een Rubens?

Wel de discussie kan eindelijk stoppen, want het Museum of Modern Art (MoMA) heeft beslist dat games wel degelijk kunst zijn, al gaat het slechts om een veertigtal games. Pac-Man (1980), Tetris (1984) en Sim City 2000 (1994) zullen de eerste games zijn die door het museum worden opgenomen, maar men is van plan andere klassiekers als Pong (1972), Snake (jaren 70), Space Invaders (1978), Donkey Kong (1981), Super Mario Bros (1985) en The Legend of Zelda (1986), maar ook Spacewar!, het eerste computerspel dat dateert van 1962, hier bij aan toe te voegen.

Maar waar let men dan op, want Pac-Man is nu niet echt een grafisch hoogstaande game. Men let wel degelijk op het visuele en de esthetische ervaring, maar ook op bijvoorbeeld de elegantie van de programmering of het creëren van een bepaald gedrag bij gamers. Allemaal erg mooi, maar zijn er volgens jullie nog games die we als kunst moeten beschouwen?