Vastgelegde patenten, ze zijn altijd erg interessant en hoewel Sony er vele indient zijn er altijd maar een paar die het daadwerkelijk tot een product schoppen. Vandaag hebben we er weer eentje en dat is een controller die in tweeën gebroken kan worden. Een soortgelijk patent werd al eens eerder ingediend, maar het verschil is dat dit patent de lichtgevende bal van de PlayStation Move controller bevat.

Dit patent is in mei 2011 al vastgelegd, alleen de publicatie hiervan was pas recent en het is nog maar de vraag of Sony dit überhaupt gaat verwezenlijken. Misschien is het iets wat we bij de PlayStation 4 terug gaan zien. De controller bevat in ieder geval een gyroscoop, accelerometer en een magnetometer. Dit naast een trilfunctie, speakers en de standaard knoppen van een DualShock controller.

Klinkt allemaal erg interessant, maar de grootste vraag is natuurlijk wat het nut is om de controller in tweeën te breken. Als jij een idee hebt, laat het hieronder weten. Vanzelfsprekend kunnen de twee losse delen ook weer aan elkaar vastgezet worden. Als we hier meer over horen lees je het hier. Meer conceptafbeeldingen kun je hier vinden.