Het is velen van jullie wel bekend dat de verkopen van de PlayStation Vita verre van denderend zijn en ook de releases van verschillende grote games lijken vooralsnog niet echt een grote stimulans te zijn voor de verkopen van de handheld. Een prijsverlaging lijkt het meest voor de hand liggend, maar Sony lijkt daar dit jaar niet echt gehoor aan te geven.

Billy Pidgeon is analist en in een gesprek met NowGamer gaf hij zijn opinie over de handheld en waar het op neer komt is dat de PlayStation Vita een drastische prijsverlaging moet krijgen. Sterker nog, een prijsverlaging is het enige wat de handheld kan redden en hierbij verwijst hij naar Nintendo. Zij brachten de Nintendo 3DS uit en al snel volgde er een prijsverlaging wat een enorme boost in verkopen veroorzaakte.

“Although the hardware is high quality, Sony may need to follow Nintendo’s lead and cut price drastically next year if the installed base remains below five million or the platform will not be viable for publishers.”

Een ander punt waar eens kritisch naar gekeken moet worden is de enorm hoge prijs voor de memorycards, welke vereist zijn voor een PlayStation Vita. Bijgevolg is dat er nog meer downloadbare games moeten komen, zoals bij andere mobiele platformen het geval is. Wel staat hier de kanttekening bij dat de kwaliteit aanzienlijk hoger moet liggen.

“Also the proprietary memory cards for PS Vita are prohibitively expensive. There should be more downloadable software, including inexpensive or free games, and these must be higher quality than popular iOS and Android games. It would in fact be helpful if the best and most popular smartphone and tablet games were also available for download to PS Vita.”