Er is weer wat nieuws over één van de meest veelbelovende JRPG’s voor de PS Vita, Soul Sacrifice. Ze introduceren namelijk de Ghost Mode en die is net zo interessant als dat die klinkt.

In de coöp multiplayer modus zal het gevecht niet helemaal voor je stoppen als je doodgaat. Sterker nog, het lijkt alsof je meer dan genoeg te doen zult hebben. Wanneer je sterft zal de Ghost Mode activeren, waardoor je je bondgenoten kunt blijven steunen met zowel defensieve manoeuvres als offensieve. Je kan soms bijvoorbeeld magie gebruiken om de tijd stil te zetten zodat je vrienden de vijand kunnen overmeesteren. Of je kan, als je ziet dat je stervende vriend wel een handje kan gebruiken, helpen door helende magie te gebruiken.

Spelers die ghosts zijn geworden kunnen te allen tijde de statussen van hun vijanden én die van hun bondgenoten zien. Dit zorgt misschien ook wel voor een wat meer tactisch aspect, omdat degene die sterft veel overzicht zal krijgen. Ook kan je je team versterken en je vijanden kwetsbaar door ze aan te raken op het scherm. Op deze manier kan je je vrienden blijven helpen tot het (bittere) eind.