Mike Capps, directeur van Epic Games, stapt op

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_50bf46bf5575c.jpg

Epic Games is een behoorlijk gevestigde naam binnen de gameindustrie, zo lopen talloze games op de door hun gebouwde Unreal Engine. Naast dat zijn ze ook verantwoordelijk voor titels als Gears of War, Infinity Blade (iPad, iPhone) en Unreal Tournament. Bekende games die op de Unreal-engine lopen is onder andere Borderlands 2.

Eerder in oktober werd al bekend dat Cliff Bleszinski het bedrijf ging verlaten, iets wat als een redelijk grote klap werd opgevangen. Hij leverde immense grote contributie aan games als Unreal en Gears of War.

Om er nog een schepje bovenop te doen vertrekt nu ook directeur Mike Capps. Hij heeft een kindje onderweg en wil hier graag al zijn tijd aan besteden. De beste man gaat dus aan de slag als huisvader en laat games dus even voor wat het is.

De opvolger van Mike Capps is nog niet bekend, laten we hopen dat Epic Games het in ieder geval niet al te zwaar krijgt met het verlies van twee grote namen in korte tijd.

 1.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Ahhh, wat jammer. Maar als ik eerlijk mag zeggen vind ik borderlands 2 echt een rot spel.

 2.    1439 XP
  VinnieWalker's avatar

  Helaas zijn het niet eens twee grote namen in de afgelopen tijd. Er zijn voor Cliffy al twee anderen vertrokken die ook hoog bij Epic Games zaten. Het lijkt er op dat de top van de organisatie wat uit elkaar valt.

  Zoals je in de laatste zin aangeeft, hopelijk is dit geen groot probleem voor Epic Games, maar zorgt het er voor dat het nieuwe talent de ruimte krijgt voor een nieuwe IP.

 3. crew Redacteur -    1914 XP
  Faunus's avatar

  Eerst Rod Ferguson, Cliff Bleszinski en nu Mike Capps die vertrekt. Hopelijk kan Epic het opvangen. Als ze gasten zoals Tim Sweeney maar weten te behouden, maar lijkt mij wel aangezien hij erg betrokken is bij het ontwikkelen van de UE4.

 4.    3140 XP
  moes's avatar

  gaat lekker daaro bij epic games 😉