Call of Duty: Black Ops is nu enige tijd verkrijgbaar en net zoals de voorgaande jaren vloog ook dit deel weer als zoete broodjes over de toonbank. Gevolg is dat er enorm veel geld mee verdiend wordt en het blijkt nu dat Call of Duty: Black Ops 2 1 miljard dollar heeft opgebracht over een tijdspanne van 15 dagen. Ter vergelijking: Modern Warfare 3 haalde dit in 16 dagen dus ogenschijnlijk verkoopt Black Ops 2 beter dan het vorige deel.

Hoe dit op de langere termijn zal uitpakken is nog even afwachten natuurlijk, maar dat de nieuwste telg in de franchise ook dit jaar weer een absurd groot succes is mag wel duidelijk zijn. Sterker nog het is tot op heden het meest opbrengende entertainment product, want in de filmindustrie is het soortgelijke record van Avatar, dat $1 miljard opbracht in 17 dagen.

Om bij films te blijven, de meest succesvolle films aller tijden zijn de Harry Potter films en de Star Wars films. Zelfs die films laat de Call of Duty franchise achter zich als het gaat om verkopen. Leuk detail, sinds de lancering van Black Ops 2 is er 150 miljoen uur online gespeeld gecombineerd op het PlayStation Network en Xbox Live.