Gisteren was het zover: de Mass Effect Trilogy ligt ook in de Europese winkels. Met al het goeds wat BioWare ons beloofd had over de eerste Mass Effect die dan ook speelbaar zou zijn op PS3, was de keuze niet moeilijk welke game er in december sowieso nog aangeschaft zou gaan worden.

Toch blijken BioWare en EA een beetje overdreven te hebben als het gaat om de kwaliteit van de eerste game. Eergisteren kwam de trilogie al uit in Amerika en onze concullega’s van IGN waren net wat minder te spreken over de ‘verbeteringen’. Zo zou de game extreem veel last hebben van lange laadtijden, ook framedrops behoren tot het lijstje en laten we de texture pop-ins niet vergeten.

Nu waren dit wel problemen die zich net zo goed voordeden in de Xbox 360 versie toen deze net uit was, maar deze zijn ondertussen allang verholpen. Dan mag je toch verwachten dat dit bij een versie die ruim 5 jaar later uitkomt toch wel vereden tijd is, zeker als men het nog eens extra aangeeft voorafgaand aan de release, maar het tegendeel blijkt waarheid.