http://www.psx-sense.nl/images/file/img_50c0b155386d2.jpg

Het begint toch wel te knagen aan bezitters van een PS Vita handheld, het niet verschijnen van games die wel uitkomen op de Android-toestellen of iPhones. Veel mensen hebben een PS Vita gekocht zodat ze niet langer met hun vingers over het scherm hoeven te vegen om fatsoenlijk een game te besturen. Maar zolang grote uitgevers grote releases wel uitbrengen op de telefoons en tablets, hoe kan de PS Vita dan ooit met dit platform concurreren?

Vandaag is bijvoorbeeld GTA: Vice City uitgebracht voor Android, iPhone en iPad. Een fantastische game die ik nu op me iPad loop te spelen terwijl de PS Vita alweer een tijdje stof hapt. Rockstar zou on-board zijn met de PS Vita toen Sony de handheld aankondigde, maar het lijkt erop dat dit zeer beperkt is. Het missen van ook deze release is weer een flinke klap voor de PS Vita als handheld, het hoort immers gewoon zo te zijn dat dit soort spellen ook op de PS Vita te krijgen zijn.

De versie die uitgebracht is voor de mobiele platformen is overigens een 10th Anniversary editie, een echte remake dus. De graphics hebben een enorme update gehad en de game ziet er echt prachtig uit als je hem naast de oude versie legt. Het speelt overigens ook echt geweldig, dit is dan door mijn ogen ook echt een mijlpaal in gaming voor de mobiele toestellen en tablets.

Voor de geïnteresseerde, hier kun je GTA: Vice City downloaden voor je iPad en iPhone. Voor de Android waren er wat problemen en deze was dus weer uit de Play Store gehaald, maar staat als het goed is straks hier weer.