Assassin’s Creed III DLC bevat bug dat je save doet verdwijnen


Het is de laatste tijd wel raak met knap irritante bugs in recent verschenen games. Hitman: Absolution blijkt een bug te bevatten waardoor je savedata kan crashen met als gevolg dat je opnieuw kunt beginnen. Nu blijkt ook Assassin’s Creed III een soortgelijke bug te kennen. Eerder deze week verscheen de eerste downloadbare content voor deze titel en deze content bevat een bug waardoor je savedata kan verdwijnen.

Ubisoft is ervan op de hoogte en adviseert via de officiële fora om je save niet te laden op het moment dat je de content op de achtergrond aan het downloaden bent. Verder gaf Ubisoft aan dat deze bug bij een klein aantal spelers optreedt, dus het kan zijn dat jij er geen last van hebt. Desondanks raden we je aan de tijdelijke workaround van Ubisoft te volgen om irritatie te voorkomen.

“From what we can tell, this problem seems to be rare and should generally only affect a very small number of players. That said, we’re taking the speedy and complete resolution of this very seriously.

“AVOIDING THIS BUG: Do not load your saved AC3 game while the DLC is downloading in the background. This appears to be the key trigger for this bug. You can do anything else you want to do, just don’t load up your saved game and play it while the DLC is downloading.”

Ubisoft werkt op dit moment hard aan een oplossing en op korte termijn zal er een patch verschijnen die de (eventuele) problemen verhelpt. De content is op dit moment enkel beschikbaar voor Season Pass bezitters. De non-bezitters kunnen de content vanaf 12 december downloaden en we verwachten dat de bug zich dan niet meer voor zal doen.

Boxshot Assassin's Creed III

Assassin's Creed III

Releasedatum:
30-10-2012
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Ubisoft
Ontwikkelaar:
 1.    227 XP
  MarcoM's avatar

  ubisoft will they ever learn.

  Ik heb zojuist AC3 Liberation 2e hands gekocht. Bevat deze ook nog een savegame bug?

 2.    641 XP
  VaVeTi's avatar

  @MarcoM: deze heeft een bug waar je in een een of ander menu blijft hangen als je dood bent ( ik heb het ook gehad dus ik heb het spel niet meer aangeraakt)

 3.    949 XP
  Timutz's avatar

  Als je plus hebt gewoon je save games kopieren naar de cloud server afentoe. Het klinkt vervelend maar altijd beter als heel de game opnieuw moeten spelen hehe

 4.    440 XP
  Scholtenbrau's avatar

  Is dat ineens hip of zo, bugs die savegames doen verwijderen? Knap irritant.

 5.    787 XP
  I_Eat_Noobsz's avatar

  @Timutz: Haha, dat had ik met Skyrim. Ik was effe tot in de nacht aan het doorspelen en had daarvoor geen zin om Save Cloud te gebruiken. Nadat ik skyrim tot best ver had gespeeld. Wou ik hem cloud saven, maar het was al laat dus ik ging gelijk slapen, volgende dag…ja hoor hdd crash:) Sindsdien speel ik Skyrim niet meer op de PS3:P

 6. Anoniem -   
  62.140.137..xxx's avatar

  Gaat lekker, ac3 voor vita had/heeft ook een save bug..

 7. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @MarcoM: de.update voor liberation is er al

 8.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  Over save’s gesproken, ik vind het blood irritant dat de save’s van de disc games niet werken met de download games ‘dit is een hele grote dikke -punt’.

 9.    949 XP
  Timutz's avatar

  @I_Eat_Noobsz:

  Zo zie je maar dat ff n kopie maken geen kwaad kan haha.

 10.    227 XP
  MarcoM's avatar

  @Naam…:

  I had gehoord dat er een day 1 patch was maar voor de save game issue van AC3 vita nog niet. Hopelijk heb je gelijk.

 11.    352 XP
  Mr Sonic's avatar

  Hoop dat er snel een patch komt.

 12.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  oei.