Het is de laatste tijd wel raak met knap irritante bugs in recent verschenen games. Hitman: Absolution blijkt een bug te bevatten waardoor je savedata kan crashen met als gevolg dat je opnieuw kunt beginnen. Nu blijkt ook Assassin’s Creed III een soortgelijke bug te kennen. Eerder deze week verscheen de eerste downloadbare content voor deze titel en deze content bevat een bug waardoor je savedata kan verdwijnen.

Ubisoft is ervan op de hoogte en adviseert via de officiële fora om je save niet te laden op het moment dat je de content op de achtergrond aan het downloaden bent. Verder gaf Ubisoft aan dat deze bug bij een klein aantal spelers optreedt, dus het kan zijn dat jij er geen last van hebt. Desondanks raden we je aan de tijdelijke workaround van Ubisoft te volgen om irritatie te voorkomen.

“From what we can tell, this problem seems to be rare and should generally only affect a very small number of players. That said, we’re taking the speedy and complete resolution of this very seriously.

“AVOIDING THIS BUG: Do not load your saved AC3 game while the DLC is downloading in the background. This appears to be the key trigger for this bug. You can do anything else you want to do, just don’t load up your saved game and play it while the DLC is downloading.”

Ubisoft werkt op dit moment hard aan een oplossing en op korte termijn zal er een patch verschijnen die de (eventuele) problemen verhelpt. De content is op dit moment enkel beschikbaar voor Season Pass bezitters. De non-bezitters kunnen de content vanaf 12 december downloaden en we verwachten dat de bug zich dan niet meer voor zal doen.