Een lange tijd geleden was Insomniac verantwoordelijk voor de Spyro the Dragon games en na drie delen op de PSOne hielden ze het min of meer voor gezien. De franchise verhuisde naar Vivendi die nog tig delen gemaakt heeft, zij het van mindere kwaliteit en anno 2012 heeft Activision de franchise in handen. Zij hebben er goede successen mee, doordat ze met de Skylanders kwamen wat behoorlijk aanslaat onder de jongere gamers.

De franchise heeft een behoorlijk transformatie doorgemaakt de afgelopen tien jaar en de Skylanders games hebben op zich niet zo heel veel weg meer van de originele platformers. Iedereen die de originele games kent weet dat het stuk voor stuk toppers waren en vandaag hebben we goed nieuws, want de eerste drie delen zullen terugkeren op het PlayStation Network.

Het gaat hier om ge-emuleerde versies en sommige functies zullen wat anders zijn dan die van de originele games, maar de gameplay zal min of meer hetzelfde zijn. De drie games zullen vanaf 12 december verkrijgbaar zijn in de PlayStation Store.